Alkoholmentes koktélok

alkoholmentes_koktel
Alkoholmentes koktélok

Az alkoholmentes koktélok legalább akkora népszerűségnek örvendenek, mint az alkoholt tartalmazó fajták. Ha autóval érkezünk a szórakozóhelyre és nem gondoskodtunk sofőrről, akkor magától értetődő, hogy az alkoholos italozás kerülendő. Ugyan kiszámolható, mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből egy pohár sör, vagy egy rövidital, de nem érdemes ezzel kísérletezni, hiszen jogosítványunk láthatja kárát a felelőtlenségnek. Tény az is, hogy néha tisztán egészen más érzés átélni a barátokkal közös program minden percét. A nyári hőségriadók idején egészségügyi okok miatt sem célszerű az ütős koktélok fogyasztása, hiszen rendkívüli módon szárítják a szervezetet. Mindemellett előfordulhat az is, hogy egyszerűen csak nem szeretnénk macskajajtól szenvedni, vagy inkább vágynánk egy frissítő, gyümölcsös italcsodára, mint az alkohol észveszejtő hatására.

Hajós munka: fedezd fel a világot vendéglátósként!

2017.09.13
hajopincer
Hajós munka: fedezd fel a világot vendéglátósként, vagyis ahogy Fülig Jimmy is mondta legyél Hajópincér! 


A hajós munka iránt napjainkban minden korábbinál többen érdeklődnek. Nem véletlen, hiszen a remek kereseti lehetőségek mellett a szakmai tapasztalat sem elhanyagolható tényező az efféle munkavállalás kapcsán. Természetesen nem mehetünk el a hajós munka során átélhető élmények, az új barátok, vagy például a világ legszebb tájainak felfedezése mellett. Ha gyakrabban szeretnénk otthonunkat és a családot látni, akkor a folyami hajókon meghirdetett állásokon érdemes gondolkodni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ennek ellenére azonban egyre többen választják az óceánjárókat, melyek életre szóló élményeket jelentenek az ott tevékenykedők számára is. A hajós munka napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend, így ha a vendéglátás területén szeretnénk elhelyezkedni, akkor a külföldi munkavállalás kínálta lehetőségek remek alternatívának bizonyulnak.

Morrison’s Liget, ahol mindig pezsgő az éjszakai élet

Morrison’s Liget, ahol mindig pezsgő az éjszakai élet
morrisons_liget

 A Morrison’s Liget a főváros prémium kategóriás szórakozóhelye, ahol a harminc fölöttiek is jól érezhetik magukat. Az éjszakai szórakozóhelyeket górcső alá véve általános probléma, hogy a legtöbb helyen az átlagéletkor 18-20 év. Felmerül a kérdés, hogy a harmincon felüliek hogyan érzik magukat a nem éppen korosztályukhoz passzoló társaságban, és miként lehetőséges egyáltalán így az ismerkedés. Nem csak erre a helyzetre kínál azonban megoldást a Morrison’s Liget. Legyen szó akár leánybúcsúról, céges rendezvényről vagy születésnapról, színvonalas rendezvényhelyszínként is áll rendelkezésre a szórakozóhely.

Margarita koktél, a savanyú koktélok királynője

2017.09.01
margarita_cocktail
A Margarita koktél minden itallap állandó szereplője, hiszen az egyik legismertebb, sokak által kedvelt italról van szó esetében. Az édes, a sós, a keserű és a savanyú ízek keverednek benne, s billennek kissé talán a savanyú irányába. A klasszikus Margarita koktél tequila, lime lé és Triple Sec keveredéséből jön létre, és hódítja meg időről időre a bárok és szórakozóhelyek vendégeit. Mint sok más koktél esetében, így a Margarita kapcsán is többen azt állították, hogy elsőként ők készítették el. Az ital népszerűségére mi sem jobb példa, mint az, hogy saját nappal is rendelkezik, ezt hallhatod a mixertanfolyam on is . A Margarita Nap minden évben február 22-ére esik, amikor érdemes betérni valamelyik neves koktélbárba és hódolni a különleges ízvilág jelentette élményeknek.

Ha mindig is érdekelt, hogy mit tartalmaz egy mixer tanfolyam

mixer_tanfolyam_1
Kedveled a látványos, mutatós és ízléses koktélokat?   Hétvégi szórakozás alkalmával rendszerint megleped magad egy ilyen itallal? Gondoltál már arra, hogy milyen lenne, ha Te állnál a pult mögött?  A mixer képzés lehetőséget kínál mindazoknak a szakma elsajátítására, akik szeretnének emberekkel foglalkozni, rajonganak a látványos koktélok világáért, és nem okoz számukra problémát az sem, ha éjszakába nyúlóan kell tevékenykedni a munkahelyen.  Sokan álmodnak arról, hogy ismert gasztro szakemberek lesznek.  A mixerek iránt napjainkban nagy a kereslet, és ha igazán jó vagy a szakmádban, akkor a karrierépítés sem lehetetlen. Ez utóbbiban nagy segítséget jelenthet a külföldi munkavállalás is. Legyen szó akár csak egy félévről, akár hosszabb kint tartózkodásról, minden egyes munkában töltött nappal közelebb kerülhetsz céljaidhoz.

Régebben tanultad, de már elfelejtetted?

barista
Szívesen elhelyezkednél a vendéglátás területén, de úgy érzed, tudásod nem elegendő ehhez? Sokan vannak úgy vele, hogy megszerezték szakmájukat, de az évek során egészen más területen tevékenykedtek. Míg az autóvezetést, vagy a gépelést nehéz elfelejteni, addig egy szakma elméleti és gyakorlati része kikophat tudásunkból. A tapasztalatok ráadásul azt mutatják, hogy vannak olyan szakterületek, amelyek néhány év alatt is rengeteget változnak. Újszerű alapanyagok, kiszolgálási módok, italkészítési trendek váltják egymást, így korántsem mindegy, mennyire mozogsz otthonosan az aktualitásokat illetően. Jó hír viszont, hogy vannak olyan tanfolyamok, amelyek néhány hét alatt lehetővé teszik az ismeretek felelevenítését.  Ismétlés a tudás anyja- szokták mondani. Ez pedig a vendéglátás területén kétségkívül így van.

Hobby mixer est

hobby_mixertanfolyam
Mindig is érdekelt a koktélok világa, és szeretnél elmélyedni abban? A kulturált italfogyasztás napjainkban minden vendégség, családi vagy baráti összejövetel alkalmával előkerül. Sokan vannak, akik beérik egy üveg pezsgővel, vagy a menüsorhoz nagyjából passzoló borral. De gondoltál már arra, milyen lenne, ha a legmenőbb koktélokkal kényeztethetnéd barátaidat? A koktélkészítés évek óta nagy népszerűségnek örvend, s akár otthoni körülmények között is elkészítheted a legfinomabb italokat.

Tapasztalatod van, de szükséges végzettség is?

pultos_tanfolyam_2
Ha álláskeresésről van szó, napjainkban gyakran előfordul, hogy csak a megfelelő végzettség birtokában nyerhetjük el a megpályázott állást. Sok esetben azért is okoz ez problémát, mert a munkavégzés szempontjából a legfontosabb a teendők gyakorlatban való megvalósítása. Ha ehhez rendelkezünk is a megfelelő képességekkel, mégsem indulhatunk neki sikeresen a pályázatnak akkor, ha csak szakirányú végzettség esetén kaphatnánk meg a munkát. A helyzet különösen kritikus a pályakezdők esetében. Sokan vannak ugyanis, akik még nem tudják, milyen irányba induljanak el a továbbtanulás kapcsán, és egy-két évig a munkaerőpiacon szereznek tapasztalatot. Előfordulhat, hogy éppen a vendéglátásban találják meg azt a területet, amely igazán közel áll hozzájuk. Továbblépés, karrierépítés, vagy egyszerűen csak munkahelyváltás kapcsán azonban gyakran azzal szembesülnek, hogy hiányzik a megfelelő papír mindehhez.

Manapság egyre népszerűbb a Flair tanfolyam

flair_tanfolyam_2
Gondoltál már arra, hogy Flair tanfolyamon tökéletesítsd tudásod a vendéglátás területén?  A legjobb koktélbárokban helyezkednél el, vagy éppen külföldön tennéd próbára képességeidet? Fontosnak tartod az anyagi és emberi megbecsültséget?  Ha mindezek mellett szívesen dolgozol az éjszakában, és szereted elvarázsolni a vendégeket az italon túl valami plusz szolgáltatással is, úgy megéri elgondolkodni azon, hogy a Flair tanfolyam esetleg kezdő lépést jelenthet karrierépítésed irányába.

Amiért a legmegfelelőbb Számodra a barista tanfolyam

barista_tanfolyam_latte_art_tanfolyam_(1)
A gőzölgő, forró fekete megszállottja vagy? Szeretnéd profi szinten elsajátítani mindazt a tudást, amivel akár a legjobb kávézóban is elhelyezkedhetsz? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vendéglátás területe folyamatosan szakemberhiánnyal küzd, éppen ezért remek választásnak bizonyul a napjainkban gyakran keresett barista tanfolyam elvégzése. Nem csak itthon, hanem akár külföldön is vállalhatsz munkát a megfelelő vendéglátós szakképesítés birtokában. Nem véletlen választják egyre többen a barista tanfolyam kínálta előnyöket, hiszen Angliában, Németországban, vagy akár egy luxus színvonalú óceánjárón is megtalálható az ideális munka.

Klasszikus gin alapú koktélok

gin_tonic
Ha minőségi italfogyasztásról van szó, akkor napjainkban kétségkívül nagy népszerűségnek örvendenek a koktélok.  Budapesten és nagyvárosainkban jobbnál-jobb koktélbárok várják az ízletes és látványos italok szerelmeseit. S hogy melyek a leginkább kedvelt koktélok? Milyen alapanyagok népszerűek akkor, ha koktélkészítésre kerül sor? A klasszikus gin alapú koktélok évek óta igen kedveltek, és az alapanyagok felhasználásával rendkívül változatos, ízletes italok varázsolhatóak a poharakba. A szakemberek véleménye megegyezik abban is, hogy a gin tipikusan az az ital, amelyből nagyon sokféle íz világ kihozható. Természetesen a tökéletes végeredmény annak is függvénye, mennyire hozzáértő keveri az italokat, és otthonosan mozog-e a koktélkülönlegességek világában.  Nézzünk most néhány olyan gin alapú koktélt, melyet akár otthon, laikusként is elkészíthetünk!

Válassz Te is hiányszakmát!

pincer
Pályaválasztás előtt állsz?  Olyan szakmát szeretnél választani, amelyet a gyakorlati életben is hasznosítani tudsz majd?  A munkaerő piaci helyzetet látva sokan tartanak attól, hogy  akár több évnyi tanulás zárul azzal, hogy nem sikerül az aktuális keresletnek megfelelő területen végzettséget szerezni.  Vannak, akik nem szeretnének legalább négy-öt éven keresztül felnőtt fejjel az iskolapadban ülni, és mihamarabb hasznosítható, ténylegesen is keresett szakmát szeretnének magunkénak tudni. Időről időre napvilágot látnak statisztikák és rangsorok arra vonatkozóan, hogy mely szakmák a leginkább keresettek napjainkban.  A hiányszakmák között régóta előkelő helyet foglal el a vendéglátás területe, mely itthon és külföldön is számos lehetőséget tartogat a munkavállalóknak.

Szeretsz bulizni és emberek között lenni? Akkor a bartender szakmát neked találták ki!

mixer_tanfolyam
Ha fiatal vagy, bírod az éjszakázást, szeretnél sok pénzt keresni úgy, hogy bulizol, vagy a világ legjobb helyeire utazhatsz, akkor a bármixer szakmát neked találták ki!

Mi a feladata a barmanagernek?

2017.04.25. Bols Mixer Akadémia

barmanager
A vendéglátásban elhelyezkedni kívánó és saját vállalkozással rendelkezők számára egyaránt hasznos lehet a barmanager tanfolyam, mely komplex rálátást nyújt az egész területre. De mégis miért fontos ismerni a vonatkozó jogi háttértől kezdve a mindennapi üzletmeneten keresztül a kiszolgálásra vonatkozó minden információt? Sikeres, hosszú távon is eredményesen üzemelő vendéglátóhelyről csak akkor beszélhetünk, ha a vezetés, a feladatok koordinációja olyan szakember kezében van, aki rálátással rendelkezik minden területre, irányítani tud és képes is a megfelelő elméleti és gyakorlati tudás birtokában. Az italok ismerete legalább olyan fontos, mint a nemzetközi trendek figyelemmel követése, és persze a marketing ismeretek is fontos szerepet töltenek be a szórakozóhely, pub, koktélbár felvirágoztatásában.

A 10 legütősebb koktél

koktelok
A hétvégi party-k és a barátokkal összeülős esték elmaradhatatlan részei a koktélok. A neves koktélbárok kínálatában megszámlálhatatlanul sokfélével találkozhatunk, de akár otthon is elkészíthetjük kedvenceinket. A látványos, ízvilágát illetően is mennyei italokkal azonban érdemes óvatosnak lenni, ugyanis ha az alkoholos változatok mellett döntünk, akkor néhány típus esetében egy lórúgásnyi alkohollal is számolni kell. Nézzük most azt a tíz legütősebb koktélt, melyek alattomosan támadnak és szinte pillanatok alatt hozzák meg az emelkedett hangulatot!

Milyen a jó bártender ?

bartender
Biztosan szerettek bárokban koktélokat szürcsölgetni, és talán megfigyelhettétek, hogy alapvetően két típusú bármixer van, akik sikeresek lehetnek. Az egyik, akinek annyira magas szintű a szakmai tudása, hogy egyszerűen nem bírjuk levenni a szemünket róla, amikor dolgozik. Minden apró mozzanatról süt a profizmus, koktéljának minden cseppje előre meg van tervezve, szóval egyszerűen olyan, mintha egy színházi produkciót, előadást néznénk. Elvarázsol.

Mi a különbség a flair és az american bartending között?

2017.04.22. Bols Mixer Akadémia

flair_tanfolyam
A koktélok világa napjainkban rendkívül népszerű, s nem csak a koktélbárok vendégeként döntünk szívesen mellettük, hanem mixer tanfolyam kapcsán is. A vendéglátás e szegmense megköveteli a jelentős gyakorlatot és a maximális hozzáértést. Ha pedig nem sajnáljuk az időt és az energiát a gyakorlásra, akkor biztos elhelyezkedési esélyekkel kerülhetünk a munkaerő-piacra. Ma már minden neves bár olyan szakembereket keres, akik nem csak a gyakorlatot, de az italokra vonatkozó elméleti tudást illetően is otthonosan mozognak. A klasszikus mixerképzés után is többféle lehetőség közül válogathatunk, fejleszthetjük tudásunkat. A flair tanfolyam segítségével látványt lehet vinni a munkába, de az american bartending tanfolyam is rengeteg újdonsággal várja az érdeklődőket. Nézzük, mely képzést miért érdemes választani!

Milyen munkaeszközökre lesz szükséged, ha elvégzel egy mixertanfolyamot?

2017.04.25 Bols Mixer Akadémia

mixertanfolyam

A mixertanfolyam népszerűségét nem csak annak köszönheti, hogy egy napjainkban igencsak divatos szakmát kaphatunk, hanem az elhelyezkedési lehetőségek körének jelentős bővülése miatt is. A hazai vendéglátóhelyek megfelelő szegmensében értékkel bír a végzettség, s ha a szakember valóban ért is ahhoz, amit csinál, akkor szép karrier állhat előtte. Nem ritka, hogy a bartender végzettség megszerzésével külföldi munkalehetőségek is megnyílnak a profik előtt, ami anyagiak tekintetében sem elhanyagolható szempont. Természetesen korántsem mindegy, hogy milyen iskolában végezzük el a szükséges tanfolyamot, és ott mekkora hangsúlyt helyeznek a gyakorlati ismeretekre. Tény az is, hogy csak a gyakorlat kevésnek bizonyul, hiszen nagyon fontos az elméleti háttértudás is. Az érdeklődőkben gyakran felmerülő kérdés, hogy mixerként milyen eszközöket kell majd rutinszerűen használni.

 

A mixertanfolyam biztos alapokat ad!

2017.04.15. Bols Mixer Akadémia

kottra_dezso_mixertanfolyam_oktato
Mixertanfolyam elvégzésén gondolkozol? Kezdőként tekintenél bele abba a világba, amely minden egyes alkalommal elvarázsol, ha szórakozóhelyen jársz? Esetleg már egy ideje a területen tevékenykedsz, és tökéletesítenéd tudásod? Mindegy, hogy egy kellemes estét töltenél el a koktélművészet legjobbjaival, vagy kifejezetten a mixerek között képzeled el jövőd és karriered, a mixerképzés a legjobb választásnak bizonyul álmaid megvalósításához. Napjainkban sokféle tanfolyam közül válogathatnak az érdeklődők, így mindenki megtalálhatja azt, amelyik szint és a kapott tudás tekintetében is maximálisan megfelel elképzeléseinek

Végezd el a barista tanfolyamot és megtanulod a különböző kávék felhasználását is!

2017.04.20 Bols Mixer Akadémia

barista

Barista tanfolyam elvégzésén gondolkodsz? A választás remek, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy ma már minden színvonalas kávézóban képzett szakemberek készítik az élénkítő finomságokat. Nem csak hazai elhelyezkedéshez jön jól a barista képzés, hanem akkor is, ha külföldön szeretnénk munkát vállalni és a vendéglátás területén képzeljük el jövőnket. A kávéfogyasztás szerves részét képezi az a fajta rituálé, amivel az igényes kávézókban találkozhatunk. A hangulat, az illatok és persze a gőzölgő fekete megjelenése mind-mind hozzátartoznak azokhoz a percekhez, melyeket egyedül vagy társaságban a feltöltődésnek szentelünk. A barista tanfolyam lehetőséget teremt arra, hogy a kávégépek használatán, a tejkrém készítés művészetén és a díszítési technikákon túl az egyes kávéfajtákkal is megismerkedhessenek a résztvevők. A területen a gyakorlat legalább olyan fontos, mint az elméleti tudás. Ugyan vendégként csak a dolog gyakorlati részével szembesülünk a kávézókban, de a megfelelő minőség nyújtásához nélkülözhetetlenek azok az ismeretek, melyek az alapanyagok alkalmazására, tárolására, fajtánként elkülönítésére vonatkoznak.

Miért népszerű ma a latte art a baristák körében?

latte_art_decoration-2

A barista tanfolyam remek választásnak bizonyul akár átképzés, akár az első szakma elsajátítása kapcsán. A hazai és külföldi színvonalas kávézókban már nélkülözhetetlen az a tudás, melyet a képzés során elsajátíthatunk, s számos vendéglátóhelyre már kifejezett követelménynek számít a terület ismerete. Nem véletlen van ez így, ugyanis a vendégek napjainkban többet várnak el a kávéfogyasztástól, mint pusztán a szükséges energialöket biztosítását. Egy jó kávézó hangulata semmihez sem fogható energiákkal tölt fel, s az italok kapcsán a díszítés, az ízek és az illatok egyaránt fontos szerephez jutnak.

15 legjobb budapesti koktélbár

koktelbar
Ha éjszakai kikapcsolódásról, vagy az estére hangolásról van szó, akkor sokan választják a koktélbárok kínálta lehetőségeket. Ugyan vidéki nagyvárosainkban is megtalálhatóak olyan helyek, amelyek kimagasló színvonalú vendéglátással és izgalmas koktélokkal várják a vendégeket, de sokféle koktélbárjával e tekintetben is Budapest viszi a pálmát. Mindegy, hogy önfeledt szórakozásra vágynánk, vagy a mixertanfolyam elvégzése után profiktól lesnénk el a legjobb trükköket, a cikkünkben összegyűjtött koktélbárokkal biztosan nem lőhetünk mellé.

Top 15 őszi koktélválogatás a világ híres bárjaiból és bártendereitől.

2017-03-19 Bols Mixer Akadémia

bevezet_ozsi_koktelok
Az ősz az egyik legérdekesebb és legmisztikusabb évszaka az évnek. Bár a nyár még csak most jön de ahogy az majd elmúlik és az éjszakák kezdenek hosszabbak lenni a fák levelei elkezdenek barnulni, majd lehullanak és jön az ősz. Ekkor jön el sok erdei bogyós gyümölcs szezonja, az almáé és a gombáé is. A Londoniaknak gyönyörű parkjaik vannak ahol az őszt csodálatos színekben figyelhetjük meg. A Richmond Park ebben az évszakban gyönyörű a fák levelei festői szépségben pompáznak.
A bártenderek általában az évszakokhoz illő koktélokat is készítenek. Ez látszik a felhasznált alapanyagokon, vagy a szervírozás módján és a pohárválasztáson is.
Összeválogattuk a 15 legérdekesebb őszre jellemző koktélt a híres koktélbárok és bártenderek ajánlatából. 

A The Gibson szezonális koktél ajánlója!

2017-03-18 Bols Mixer Akadémia

the_gibson_koktel_bevezeto
A magát klasszikus koktélbárnak mondó The Gibson bár Marian Beke vezetésével alkották meg az új koktélmenüt. A bártendereket az év tizenkét hónapja inspirálta a koktélok megalkotásakor. Bár azon vitatkozhatnánk, hogy mennyire is klasszikus koktélbár a The Gibson de ezt majd a vendégek fogják eldönteni.

A Séf koktéljai. Matt Whiley Mixologist koktél ajánlata!

2017-03-18 Bols Mixer Akadémia

koktel_bevezeto_kep
Az ételek és italok párosítása az un. food Pairing manapság egyre népszerűbb, és nem csak a bártenderek körében hanem a séfeket is megihleti egy egy koktél amihez jó ízléssel készítenek side garnish okat, apró falatokat amik sokszor az elkészített koktélok szerves részét képezik. Matt Whiley-t a hres moxologist ot a michelin csillagos séfek ihlették meg és készített a tiszteletükre személyre szabott koktélokat.

Az Espresso mint kultúra és ital

espresso-kultura

Az Espresso elkészítésének módjával is megismerkedhetnek azok, akik a barista tanfolyam mellett döntenek. Mindegy, hogy az otthoni kávéfőzőgép profi használatának elsajátítása a cél, vagy karriered egy színvonalas kávézóban képzelnéd el, a megfelelő tudás megszerzéséhez nélkülözhetetlen a szakmai segítség. 

Miért fontos a mixertanfolyamnál az elméleti háttértudás?

mixer tanfolyam

Napjainkban a mixertanfolyam minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. Mi ennek az oka? A vendéglátóhelyeket, bárokat üzemeltetők előnyben részesítik az olyan szakembereket, akik otthonosan mozognak a koktélkészítés területén, és akár látványos megoldásokkal gazdagítják a kiszolgálás színvonalát. A jól képzett, megfelelő elméleti háttértudással rendelkező profik nem csak hazánkban keresettek, de határainkon túl is egyszerű számukra az elhelyezkedés. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy nem elegendő pusztán az egyes italok és a minél több koktélrecept ismerete.

Játék a tűzzel

jatek_a_tuzzel

No, nem a szokványos, negatív kicsengéssel értendő a cím, sokkal inkább vonatkozik a látványos koktél készítés művészetére. A terület csínját-bínját Flair tanfolyam keretein belül sajátíthatjuk el, amely nem véletlen örvend manapság nagy népszerűségnek. Elég, ha csak saját szabadidős elfoglaltságainkra gondolunk, azonnal láthatjuk, hogy rendszerint előnyben részesítjük azokat a szórakozóhelyeket, ahol a koktélkészítés során pazar látványelemeket is megcsodálhatunk. A terület specialistái nem csak itthon, de külföldön is igen keresettek, így ha szívesen dolgoznál az éjszakában, és nem áll távol Tőled az exhibicionizmus sem, akkor a Flair tanfolyam jó választás lehet Számodra.

A sípályák koktéljai, avagy mi melegít fel a Hüttében?

hutte_koktel

A téli hidegben kevés dolog képes jobban felmelegíteni, mint a forró alkoholos italok. Síelés alkalmával rendszerint találkozhatunk ezekkel, hiszen kevés Hütte létezik, ahol ne szerepelnének az itallapon. Ugyan a pultos tanfolyam keretein belül elsajátítható ezek elkészítése, de a külföldi síparadicsomokban gyakran olyan neveken találhatjuk meg a már látványukkal is melengető italokat, melyek ismeretlenek a hazai vendégek körében. Cikkünkben most néhány tipikus Hütte-italt mutatunk be, melyek garantáltan átmelegítenek a hosszúra nyúlt síelés vagy séta után.

Alternatív tejhasználat

cappuccino_6b5742 (3)

Ha a barista tanfolyam kerül szóba, akkor sokan azonnal a Latte art titkaira gondolnak. Ma már minden igényes kávézóban úgy kaphatjuk meg a forró feketét, hogy az igényes díszítéssel ellátott. Az Olaszországból elindult művészet igazi profiknak örvendhet, akik világversenyeken is össze szokták mérni tudásukat. A hétköznapokban betérve egy kávézóba viszonylag egyszerűbb mintákkal találkozhatunk, ám ezek kiválóan alkalmasak arra, hogy meghozzák a kedvet a koffeines finomság elfogyasztására. Az ital felszínére varázsolható alkotásoknak tulajdonképpen csak a fantázia és persze a hozzáértés szabhat határt. A Latte art jegyében legtöbbször szív vagy falevél kerül a tejeskávékra, cappucinókra. A barista tanfolyam során a résztvevők elsajátíthatják a tökéletes Latte art készítésének minden részletét, hogy a tudást a későbbiekben leendő szakmájukban kamatoztathassák.

Reklámfogások Valentin napra

valentin-koktel-_1

Pezsgő és egy fenséges vacsora a szerelem ünnepén? A hazánkban is egyre többek által ünnepelt februári napon sokan döntenek úgy, hogy egy remek vendéglátóhely felkeresésével kedveskednek párjuknak. Kínálat akad bőven, és az éttermek, bárok ekkortájt akár külön programokkal, menüsorral és tüzes koktélokkal kedveskednek a pároknak. Minden, a területén kiválónak bizonyuló Bármanager odafigyel erre, hiszen nem csak jelentős bevételi forrás rejlik az alkalomban, de a vendéglátóhelyet is népszerűbbé, kedveltebbé tehetik az ilyen extra lehetőségek a vendégek körében. Minden üzletvezető számára fontos feladat tehát, hogy a Valentin nap közeledtével megfelelő módon meghirdetésre kerüljenek a fellépők, az extra ital akciók, vagy a kedvezményes étkezési lehetőségek. Lássuk, mire érdemes figyelni akkor, ha Valentin nap alkalmából szeretnénk a szerelmesek számára felejthetetlen élményt nyújtani!

Latte art titkok: Hogy készül a tökéletes tejhab?

latte_art_tanfolyam_3
A Latte art kiválóan alkalmas arra, hogy a kávézást igazi művészi szintre emeljék a baristák, ezzel nem csak a vendégeknek, de saját maguknak is örömet okozva. Akik naponta több száz kávé elkészítésével foglalatoskodnak, szeretnek némi kreativitást is belevinni a dologba. A Latte art valószínűleg Olaszországból indult világhódító útjára, s ma már világszerte számos kávézóban találkozhatunk a tejeskávék, cappucinók szervírozásakor az azokra készült műalkotásokkal. A különféle minták és formák megrajzolásához bársonyos tejhab és a kávé felszínén megjelenő úgynevezett aranybarna crema réteg szükséges. Tulajdonképpen a fantáziára van bízva, hogy milyen minták kerülnek az italra, de a tapasztalatok szerint gyakran alkalmazott a szív és a falevél minta. Ha azonban a szakember neves nemzetközi Latte art versenyeken is szeretne részt venni, akkor ennél tökéletesebbre kell fejleszteni ezt a művészetet.

A pálya felkészítése, avagy mi segíti a gyors munkát?

koktelparty_IMG_1630

Az Amerikai bártending világa sokak számára tűnik csábítónak, hiszen a látványos koktélok elkészítése igen izgalmasnak bizonyul. A szakmában rejlő lehetőségeket akár Te is kihasználhatod, és a bárpultok koronázatlan királyává válhatsz. A hazai és a külföldi vendéglátóhelyek, szállodák és bárok is rendszerint keresik azokat a szakembereket, akik otthonosan mozognak az American Bartending területén és mind a látványos koktélkészítés, mind a borok és a különlegességek kapcsán kiismerik magukat. Természetesen nem elég az elméleti tudás, hiszen a munka gyakorlati tapasztalatot követel meg.

A házi készítésű szirupok titkai

feher_tea_koktel

A különleges italok megszállottja vagy, és mindig is érdekelt, hogyan kerül a pohárba a füst? Szeretnél a koktélkészítés nagymesterévé válni, aki látványos és ízletes italokat varázsol a vendégek poharába? A haladó mixer tanfolyam keretein belül nem csak a legnépszerűbb koktélok alapanyagaival ismerkedhetsz meg, de mind az eszközhasználatról, a különleges italokról, és a házi készítésű szirupokról is mindent megtudhatsz.

Flair tudással hol helyezkedhetsz el?

flair_tanfolyam
Flair tanfolyam elvégzésén gondolkozol? Szeretnél szakmádban a legjobb lenni, és jövődet a vendéglátás terén képzeled el? Ha szívesen foglalkozol emberekkel és nem áll tőled távol az éjszakai élet pezsgése sem, akkor a mixerképzés, valamint a flair tanfolyam remek választásnak bizonyulnak. Napjainkban számos szórakozóhelyen találkozni olyan profikkal, akik lélegzetelállító mutatványokra képesek az üveg dobálás és kitöltés kapcsán. A szakterület elsajátítása nem álom csupán, hiszen már az ország több pontján indulnak olyan képzések, melyek során megtanulhatsz mindent a látványos koktél készítés területéről. Joggal merülhet azonban fel a kérdés, hogy mindez mennyire hasznos és valóban találsz-e majd munkát a végzettség megszerzése után.

Vásárolj szeretteidnek élményt! Mit tanulhatsz egy hobby mixer tanfolyamon?

hobbi_mixertanfolyam
Nem csak profi mixertanfolyam indul napjainkban az ország több városában, de azok is megtalálják számításukat, akik hobby szinten szeretnének elmélyülni a témában. Ajándékot keresel, de még nem bukkantál rá az ideális meglepetésre? Gondoltál már arra, hogy élményt ajándékozz? A sokadik illatszercsomag és ruházati termék helyett egyre többen döntenek az élmény-jellegű meglepetések mellett, melyek egész különlegesnek számítanak. A mini képzés remek választás mindazoknak, akik szeretnének többet megtudni a népszerű koktélok elkészítéséről és betekintenének abba a világba, amely izgalmas látványelemekkel és persze fergeteges hangulatot keltő koktélokkal várja az érdeklőket.

Mi is az a száraz jég, mire használható?

halado_mixertanfolyam
Haladó mixer tanfolyam iránt érdeklődsz, és szeretnél elmélyedni abban a világban, amelyből a bárok vendégeként a csillogást és a profizmust látod? A látványos italkészítés a különféle izgalmas trükkök mellett gyakran láthatod a füst képzését, mely ma már minden szórakozóhelyen alapvetőnek számít. Előállítására nem mást használnak, mint a száraz jeget. De mi is ez tulajdonképpen, és milyen területeken alkalmazzák

Akiknek a kávé a hobbijuk

barista_tanfolyam_latte_art_tanfolyam_(1)
A barista tanfolyam iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik, hiszen a kávézókban, vendéglátóhelyeken ma már magasabb a követelmény az alkalmazottakkal szemben, mint korábban volt. A megfelelő végzettség jó kiindulópontnak számít az álláskeresés során, ugyanis a területen előnyt élveznek azok a munkavállalók, akik barista képzés keretein belül sajátították el a szükséges tudást. A hozzáértő profikra nem csak hazánkban, de külföldön is mutatkozik kereslet. Ha tehát határainkon túl képzeled el jövőd, akkor is érdemes a szakirányú vendéglátóipari képzés mellett letenned a voksod.

Mi az a pour check? Mire használhatjuk?

american_bartending_tanfolyam
American Bartending képzés iránt érdeklődsz? Szeretnél olyan szakmát magadnak tudni, amellyel itthon és külföldön egyaránt elhelyezkedhetsz? A vendéglátás sokaknak ad munkalehetőséget a világ minden pontján, és a megfelelő végzettséggel bekerülhetsz a legmenőbb bárokba és szórakozóhelyekre. Ha rugalmas vagy, egész évedet luxushajókon töltheted, vagy valamelyik mediterrán szórakozóhelyen fejlesztheted tovább képességeid. A lehetőségek száma végtelen, ám azok kihasználásához elsőként a megfelelő tudást kell megszerezned. Erre a célra kiválóan alkalmas az American Bartending képzés, mely széles ismeretanyagot foglal magában.

Bárok a nagyvilágban- Ír kocsmák hangulata

pultos_tanfolyam
A pultos tanfolyam a vendéglátás terén tevékenykedők körében egyre inkább kedvelt. Nem csak a munkáltatók, de a munkavállalók is belátták mára, hogy a területen is nélkülözhetetlen a maximális hozzáértés. Ha a vendégek mind az italok, mind a kiszolgálás tekintetében azt a színvonalat kapják, amelyet elvárnak, akkor nagy valószínűséggel legközelebb is azt a helyet fogják választani a szórakozásra. Persze mindez még kevésnek bizonyul ahhoz, hogy egy pub, bár igazán felkapott legyen. Létezik ugyanis még egy fontos összetevő, mégpedig a hangulat. Ennek mind a berendezés, mind a színvilág szerves részét képezi. Az írek e tekintetben tudhatnak valamit, hiszen az ír kocsmák semmihez sem fogható hangulattal és stílusos belső kialakítással várják nap mint nap a vendégeket. Hazánk nagyvárosaiban is megtalálhatóak már azok a vendéglátóhelyek, amelyek az ír kocsmák hangulatát igyekeznek több-kevesebb sikerrel átültetni hazai körülmények közé.

A törzsvendégek kedvenc helye

barmanager_tanfolyam
A Bármanager képzés remek választás mindazok részéről, akik szeretnének elmélyedni a munkaszervezés, a hatékonyság növelés területén és profi szinten tevékenykednének a vendéglátásban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan teszik le a tanfolyam mellett a voksot azok közül, akik saját vendéglátóhelyet üzemeltetnek, vagy ilyet kívánnak beindítani. Természetesen olyanok számára is javasolt a Bármanager képzés, akik már a területen dolgoznak és szeretnék a maximumot kihozni magukból, esetleg előrelépést, vagy váltást terveznek.

Így válhatsz igazán jó bármanagerré?

barmanager_tanfolyam_4

A bármanager tisztségét és hivatását nagyon sokan hajlamosak félreértelmezni, és egyfajta olyan nyakkendős, irodista teendőt vizionálni mögé a menedzser szó hallatán, ami szinte egyáltalán nem jellemző minderre. Bármanagerré ugyanis nagy általánosságban a már vendéglátásban dolgozó mixerek, pultosok, vagy elhelyezkedés előtt álló szakemberek válhatnak, méghozzá egy speciális képzés során, aminek részeként olyan gyakorlatias helyzeteket és feladatokat ismerhetnek meg, illetve élhetnek át az érintettek, amelyekkel egy átlagos vendéglátós minden egyes nap találkozik.

 

American Bartending, avagy így válhatsz magabiztosabbá a pult mögött

american_bartending_tanfolyam_3

Rengeteg olyan fiatal bártender kerül ki frissen a különféle profi tanfolyamokról, akár a haladó szintűekről is, akik hiába értenek nagyszerűen a koktélkészítéshez, a pult mögött egyszerűen félénkek, vagy ügyetlenné válnak, ha túl sok figyelő szem szegeződik rájuk. Ezt a félelmet és szemérmességet nagyon sokan képtelenek levetkőzni, holott kis túlzással elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki igazán jó bártenderré váljon, hiszen ehhez a szakmához létfontosságú az, hogy valaki le tudja vetkőzni a gátlásait, hogy közvetlen legyen az emberekkel, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy a jól ismert mozdulatokat a lehető legnagyobb gyakorlat társaságában, a legnagyobb magabiztossággal tudja megvalósítani.

 

Ez vár rád egy haladó mixer tanfolyamon

molekularis_koktel_1
Sokan érzik úgy, hogy az alapszintű mixer képzésen túl szeretnének valami sokkal nagyobb tudásra szert tenni. Habár rengetegen úgy tartják, hogy az alapok elsajátításához az is bőven elegendő, ezáltal a későbbiekben nincs szükség másra, mint sok-sok gyakorlásra és kreativitásra, de az alábbiakban azért rácáfolnánk arra, hogy miért is lenne érdemes mindenkinek elvégeznie egy haladó mixer tanfolyamot is ahhoz, hogy igazi profi váljon belőle.

Flair tanfolyam, avagy a látványos koktél készítés alapja

flair_tanfolyam_2
Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a koktélkészítés abból áll, hogy valaki rendkívül mutatós formában, zsonglőrködve, dobálózva és egyéb mutatványokkal színesítve kever különlegesebbnél-különlegesebb italokat. Ez azonban tévhit, hiszen egy általános bártendernek például nem tartozik az alapvető feladatai közé mindez, sőt nem is kell ilyen formában szórakoztatnia ügyfeleit, hiszen a látványos koktél készítés egy egészen külön szakma, amelyet a flair néven ismerünk, és amelyben már szerepet kap az üveg dobálás és az egyé látványos mutatványok sokasága. Hogy mi is az a flair, és mit kell tudni erről a szakmáról, amelyet Tom Cruise is mesterien űzött, azt az alábbiakban foglaltuk össze.

 

Egy igazi pultos tanfolyamon tanulhatsz meg jó koktélt keverni

pultos_tanfolyam_3
Amennyiben egy jó bárban vagy éjszakai mulatozó helyen szeretnénk dolgozni, abban az esetben elengedhetetlen, hogy elvégezzünk egy megfelelő pultos tanfolyamot, amely messze nemcsak abból áll, hogy valaki a pult mögött áll, és kiszolgálja a vevőket hideg alkoholos italokkal, esetleg kávét készít a számukra. Egy igazán jó pultos ugyanis több tisztséget tölt be egyszerre, kvázi több munkát végez el egy személyben, ami alaposan szembemegy mindazzal a közhiedelemben terjengő leírással, illetve elképzeléssel, amely a pultosokat jellemzi..

Egy jó barista tanfolyamon elsajátíthatod a latte art készítését is!

barista_tanfolyam_3
Hogy mitől válik valaki igazán jó baristává? Leginkább három dologtól, amelyek közül az egyik a szenvedély, a másik a kávé szeretete, a harmadik pedig egy jól megválasztott barista tanfolyam, lévén elengedhetetlenül fontos, hogy egy ilyen komoly és felelősségteljes szakmához megfelelő és hiteles alapismereteket gyűjtsünk. Ez pedig magunktól lehetetlenség volna magunkra szedni, ezáltal mindenképpen lényeges egy jó tanfolyam felkeresése és elvégzése, amivel igazi kávépincérekké válhatunk. 

 

Barista tanfolyammal válhatsz csak igazán jó kávépincérré!

Barista_tanfolyam_6
A barista, vagy magyarul kávépincér egy olyan szakma, aki leginkább espresso és más egyéb kávéfajták elkészítésével, illetve felszolgálásával foglalkozik. A jó baristák minden esetben egy dedikált barista tanfolyamon szerzik tudásukat és gyakorlatuk egy jelentős részét is, amire azért van szükségük, mert rendkívül fontos elsajátítaniuk a jó kávé készítésének a teljes folyamatát, méghozzá már a kávészemek szüretelésétől indulóan.

Miért éri meg bartenderként dolgozni, és miért kell hozzá mixer tanfolyam?

mixer_tanfolyam_5
A bartender szakma kapcsán nagyon sok tévhit terjedt el az emberek között, ami elsődlegesen annak köszönhető, hogy mint a legtöbb idegen eredetű szóval, úgy ezzel sem igazán tud mit kezdeni a magyarok többsége. Éppen emiatt sokan gondolják úgy, hogy a bartender egy egyszerű csapos vagy pultos, ami a gyakorlatban részben fedi a valóságot, de messze nem intézhető el ennyivel! Csapos és pultos ugyanis kis túlzással bárki lehet, de bartender rendszerint csak az lehet, aki elvégzett legalább egy alapszintű mixertanfolyamot, hiszen az elnevezés mögött egy olyan komplikált szakma húzódik meg, aminek a lényege az, hogy művelője képes legyen a pultos teendők mellett nagyszerű koktélokat is keverni a vendégek számára.

Bloody Mary - Minden, amit tudnod kell róla.

bols_mixer_akademia
A Bloody Mary fő hozzávalói: egy kis paradicsomlé és egy kis vodka. Kissé fűszeres íze miatt egészen egyedülálló a koktélok között. Bizonyára Te is hallottál már számos jó tanácsot, amikor épp az előző napi bulit próbáltad kiheverni a kanapén. Sokan a „gyógysört” ajánlják, de olyanok is akadnak, akik egy jó Bloody Mary koktél mellett teszik le a voksukat.

Minket keresel! A Bols Mixer Akadémia tárt karokkal vár Téged is!

bols_mixer_akademia_1
Ha idetévedtél, az nem lehet véletlen… sőt, a „tévedtél” szót sem szabad használnunk. Kik vagyunk mi? Mit nyújtunk számodra és mi hasznod lesz mindebből a későbbiekben? Hidd el, hogy minket keresel, de ha egyelőre még nem győztünk meg, folytasd csak az olvasást.
A lehető legjobb helyen jársz, ha érdekel a koktélok világa, ha szívesen vinnél egy kis látványt a munkádba, ha nagy ambíciókkal rendelkezel, és sok pénzt szeretnél keresni a munkáddal, amit nem mellesleg imádsz is. Sőt, mi megtaníthatunk arra is, hogyan készítsd a legjobb kávét. És, hogy miért hinnéd el nekünk mindezt? Mert mi vagyunk a Bols Mixer Akadémia. És ha ez nem mondana sokat (bár kétlem) a BOLS név világhírű, 135 országban ismerik és fogadják el tanúsítványunkat.

A kávé ismerete felszolgálása! A barista munkája

barista_tanfolyam_9
Barista-nak nevezzük azokat a bárban dolgozó szakembereket, akik a kávékészítés professzionális szakértői. A barista hivatás, más formában ugyan, de már több mint száz éve is létezett hazánkban. abban az időben, amikor Budapestet, mint a kávéházak városát emlegették, ismert volt a kávéspincér szakma, amelynek kitanulásához hosszú, gyakorlattal eltöltött évek kellettek. Ma, a nemzetközi trendeket is fi gyelve, joggal mondhatjuk, hogy a barista munkakör hamarosan megkerülhetetlen része lesz a vendéglátó szervezeteknek. A barista munkához clszerű elvégezni egy barista tanfolyamot!

Flair bártending a látványos koktél készítés tudománya!

flair_tanfolyam_10
A Flair bartending a klasszikus bárral és a hagyományos kevertital-készítéssel szemben a hangsúlyt a jó ital mellett a szórakoztatásra és alkalmasint a gyorsaságra is helyezi. A free style-on belül a flair bartending vagy néha a cocktail show a vendégek szórakoztatását szolgáló, akrobatikus, zsonglőr és egyéb látványelemeket tartalmazó showműsor, ami az italkeverés kapcsán a bárpultnál zajlik ezt a műfajt a Bols Mixer Akadémián a flair tanfolyamon tanítjuk.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14