Mi is az a száraz jég, mire használható?

halado_mixertanfolyam
Haladó mixer tanfolyam iránt érdeklődsz, és szeretnél elmélyedni abban a világban, amelyből a bárok vendégeként a csillogást és a profizmust látod? A látványos italkészítés a különféle izgalmas trükkök mellett gyakran láthatod a füst képzését, mely ma már minden szórakozóhelyen alapvetőnek számít. Előállítására nem mást használnak, mint a száraz jeget. De mi is ez tulajdonképpen, és milyen területeken alkalmazzák

A szárazjég nem más, mint szilárd halmazállapotú szén-dioxid gáz. A cseppfolyós szén-dioxidnak hirtelen megnövelik térfogatát, és az így létrejött széndioxid-hóból préseléssel állítják elő. A szárazjég olvadás nélkül válik gáz halmazállapotúvá, méghozzá -78,5 fokon. A hőszigetelt ládákban tárolt szárazjég lehet tömböken, vagy akár szemcsékké préselve is. Mivel azonnal szublimál, vagyis a víznél ismert folyékony halmazállapoti szakasz kimarad, és azonnal gázzá válik, innen elnevezésében a száraz kifejezés.
Az anyagot sokféle területen alkalmazhatjuk és kiváló hűtési teljesítményt érhetünk el segítségével. A koktélkészítés során is előszeretettel használják a mixerek, hiszen hatására az italok tovább hűlnek és füstölni kezdenek, ami látványnak sem utolsó. A szárazjég nem befolyásolja az ital ízét, de a vele elérhető hatás valóban pazar. A haladó mixer tanfolyam keretein belül többek között megismerkedhetsz a száraz jég vendéglátásban történő alkalmazásával is, így valóban a terület igazi profijává válhatsz.

Haladó mixer tanfolyam: ismerd meg a molekuláris mixológia alapjait!
molekularis_koktelok
A haladó mixer tanfolyam során nem csak a hagyományos ismeretanyagot sajátíthatod el, hanem olyan izgalmas kísérletek részese is lehetsz, melyekből kiderül, hogy például mi történik az alkoholok molekuláris szerkezetének megváltoztatása során. Nem mindegy, milyen alapanyagok miként lépnek reakcióba egymással, s a fúzió során hogyan válnak el egymástól azok. A száraz jég használata már a koktélkészítés világában is elterjedt.

A stílusos eszközhasználat nem merül ki a shakelésben, hiszen a profi keverés, a throwing és a swizzle stick használata is fontos. A haladó mixer tanfolyam egyik sajátossága, hogy extra szirupokkal, fűszerekkel és koktéladalékokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők, így tökéletesíthetik a már meglévő tudásukat. A hagyományosan használt alapanyagokon túl vannak olyan „elfelejtett” italok, melyek nem feltétlenül kapnak helyet minden bárpultban. Ezeken túl egyes régi italokat is megismerhetnek a résztvevők, melyek újragondolt változatai bármely luxusbárban megállják helyüket. A már említett molekuláris mixológia és anyagismereti információk között az olyan különféle állagú italokról is hallhatsz majd, mint a kaviárok, a porok, a zselék, a füst vagy a habok. Ha otthonosan mozogsz e területeken, akkor jó eséllyel helyezkedhetsz majd el a legmenőbb bárokban.

Borkultúra magas fokon vagyis a sommelier tanfolyam a nyerő!
sommelier_tanfolyam
A sommelier tanfolyam nem csak azoknak javasolt, akik a látványos italok készítése iránt érdeklődnek. Sok vendég van, akik kifejezetten a minőségi borokat részesítik előnyben. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a bárpulttal rendelkező éttermek egyre gyakrabban alkalmaznak olyan mixereket, akik ismerik a borok fogyasztásának és ajánlásának minden részletét. A haladó mixer tanfolyam tehát remek választásnak bizonyul akkor is, ha e területen képzeled el jövőd. A nagy népszerűségnek örvendő kézműves borok mellett a habzó borok is rendszerint megtalálhatóak a kínálatban. Az ezek közötti választás, a vendég elképzeléseinek megfelelő ital megtalálása és persze a profi kínálás és pohárválasztás is nélkülözhetetlen ismeretanyagnak számít.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14