A 10 legütősebb koktél

koktelok
A hétvégi party-k és a barátokkal összeülős esték elmaradhatatlan részei a koktélok. A neves koktélbárok kínálatában megszámlálhatatlanul sokfélével találkozhatunk, de akár otthon is elkészíthetjük kedvenceinket. A látványos, ízvilágát illetően is mennyei italokkal azonban érdemes óvatosnak lenni, ugyanis ha az alkoholos változatok mellett döntünk, akkor néhány típus esetében egy lórúgásnyi alkohollal is számolni kell. Nézzük most azt a tíz legütősebb koktélt, melyek alattomosan támadnak és szinte pillanatok alatt hozzák meg az emelkedett hangulatot!

1.Margarita koktél a tequila rajongóinak
margarita_koktel
A Margarita koktélt mindenki ismeri, és gyakran esik rá a választás a koktélbárokban. Sóperemmel a pohár szélén kínálják, s népszerűsége miatt is érdemes óvatosnak lenni fogyasztásával, ugyanis akár több pohár is észrevétlenül lecsúszhat, míg megérezzük ütős hatását. Az italt egyébként egy amerikai színésznőről, Marjoie Kingről nevezték el, aki állítólag a tequilán kívül minden más italra allergiás volt. Tiszteletére készítette egy mixer a koktélt, amit neve spanyol megfelelőjéből Margaritának keresztelt. Nézd meg a koktélboltban a margarita koktélcsomagot is.

2.Bronx: lassan üt, de akkor nagyot
bronx_koktel
A régi, de ma is népszerű koktél elsőként Johnnie Solon, a Waldorf Hotel mixerének kezei között született meg. Főnöke arra szólította fel ugyanis, hogy készítsen száraz és édes vermutból, valamint narancslikőrből valami újfajta italt, mert a Duplexet már unják a prémium kategóriás vendégek. Így jött létre a Bronx, melyet az bronx-i állatkertről nevezett el, nem kis humorral fűszerezve azt.

3.Zombie az 1930-as évekből
zombie_koktel

Donn Beach névre hallgat az a bártulajdonos, aki először keverte ki ezt az italt. A mixertanfolyam során is elsajátítható koktélrecept mára világszerte nagy népszerűségnek örvend. Megálmodója, miután hármat letolt belőle, másnap úgy nyilatkozott, hogy zombiként érzi magát. Innen az elnevezés, ami valóban hűen tükrözi az ital erejét. Napjainkban már sokféle változatban készítik, de a többfajta rum és az Angostura likőr miatt bizony érdemes nagyon vigyázni vele. Ha kevernél egy Zombie koktélt, vedd meg egyben a Zombie koktélcsomagot!

4.Kamikaze: a név beszédes!
kamikaze_koktel
A koktél elnevezése már önmagában nagyon beszédes. A japán eredetű szó azt jelenti, isteni szél. A vodka, limelé és jégkocka társításából született italt feles pohárban kínálják, és egyszerre ajánlott lehajtani. A jégbehűtött vodka ízét elsőre nem is érezzük, ám néhány a savanyú koktélból, és hamarosan ütős élményben lesz részünk. A kis poharak miatt megéri óvatosnak lenni, ugyanis simán lehajtunk belőle három-négy darabot, mire fejbe vágna az alkoholtartalom.

5.Flaming Lamborghini 80 százalékos rummal
flamming_lamborghini_koktel
A hazai koktélbárok nagy kedvence és minden valószínűség szerint az egyik legerősebb koktél is egyben. Kettőnél többet semmiképpen ne igyunk belőle, ugyanis a negyven százalékos Sambuca, valamint a szintén belekerülő nyolcvan százalékos rum meghozza a kellő hatást. Fogyasztási technikája igen különleges, ugyanis tetejét meggyújtják, s az égő ital fogyasztása közben még hozzákerül egy jó adag Curacao és erős, sötét rum is.

6.Death in the Afternoon
death-in-the-afternoon_koktel
Ernest Hemingway reggeli frissítőjeként is ismertté vált az ital, mely ugyan rendkívül egyszerű, de annál erősebb. A 2 cent Absinthe 6 cent száraz pezsgővel elkeverve azonnal meghozza hatását. Ha nem is reggelre, de az esti party alkalmával biztosan jó választásnak bizonyul. Különösebb tudás sem szükséges elkészítéséhez, hiszen mindössze a két alkotórészt kell elegyíteni egy pezsgőspohárban.

7.Mai Thai a rum rajongóinak
mai_tai_koktel
Az egzotikus elnevezésű koktél erejét a benne megtalálható egy-egy rész fehér és barna rumnak köszönheti. Mellé jár még egy kis Curacao, narancslé és grenadine szirup is. A tört jégen kínált finomság sokak kedvencének számít. Profi elkészítését hobby mixertanfolyam keretein belül is elsajátíthatjuk. Itt egyben is megrendelheted a Mai Tai koktélcsomagot! Irány a koktélbolt.

8.Black Russian az orosz italok erejével
black_russian_koktel
Ha italozásról van szó, akkor az oroszok kreációiban biztosan nem fogunk csalódni. Így van ez a Black Russian névre hallgató ital esetében sem, melyhez két rész vodka és egy rész Kahlua kávélikőr szükséges. A kávélikőr miatt a víz tisztaságú vodka jobban csúszik, de annak erejéről nem szabad megfeledkezni a sokadik kör rendelésének alkalmával.

9.Summer Fresh
Koktel_Parade_Summer_Berrie_Refresh
A Summer Fresh koktél nem mai találmány az italt Morafcsik Péter alkotta meg 2003 ban egy felkérésre. Azóta nagyon sok vendéglátó hely koktéllapján fent van és egy igazi nyári long drink lett belőle. A recept 4 cl vodka, 2 cl Bols Passion Fruit likőr, 2 cl eper szirup, fél lime és almalé. Az összetevőket akár beszerezheted egyben is a koktélboltból, vásárold meg a Summer Fresh koktélcsomagot.

10.Bloody Stephen, ahogy Stephen King itta
bloody_stephen_cocktail
Talán kevesen tudják, de Stephen King nem vetette meg az italt és például a híres Cujo című regényének megírására saját elmondása szerint nem is emlékezett. Úgy tűnik, meghozta hatását ezek szerint az a vodkás ital, melyet szívesen fogyasztott az író. A kér rész vodkát paradicsomlével, Tabascoval, Worchester-szósszal, citromlével, borssal fűszerezte, s ki tudja, talán épp ennek köszönhetően született meg vérfagyasztó írásainak egy része. Ha írni nem is, de szórakozni biztosan jól sikerül majd a Bloody Mary eme izgalmas változatával.
Ha szeretnéd ezeket a koktélokta professzionális szinten is elsajátítani, jelentkezz a mixertanfolyamra!

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14