A házi készítésű szirupok titkai

feher_tea_koktel

A különleges italok megszállottja vagy, és mindig is érdekelt, hogyan kerül a pohárba a füst? Szeretnél a koktélkészítés nagymesterévé válni, aki látványos és ízletes italokat varázsol a vendégek poharába? A haladó mixer tanfolyam keretein belül nem csak a legnépszerűbb koktélok alapanyagaival ismerkedhetsz meg, de mind az eszközhasználatról, a különleges italokról, és a házi készítésű szirupokról is mindent megtudhatsz.

Haladó mixer tanfolyam a profizmus jegyében

Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek az élmény-jellegű ajándékok. Ha kulináris élvezetek iránt érdeklődő barátod, családtagod számára keresel hasonlót, akkor a hobby mixer tanfolyam lehet a jó választás. Ennek során a résztvevők az otthoni körülmények közötti koktélkészítéssel ismerkedhetnek meg. Abban ez esetben, ha komolyabban érdeklődsz a téma iránt és karrierépítésen gondolkodsz, érdemes a haladó mixer tanfolyam előnyeit választanod. A tananyag szerves részét képezik a házi készítésű szirupok, valamint az olyan izgalmas összetevők felhasználása, mint amilyen a szárazjég. Ez tulajdonképpen olvadás nélkül válik azonnal gáz halmazállapotúvá, s e jellemzőjét előszeretettel használják ki a mixerek koktélkészítés alkalmával. A szárazjég nem befolyásolja a vele készült ital ízét, viszont látványos hatás érhető el segítségével. A füstölő italok igen kedveltek a vendégek körében, a benne rejlő lehetőségeket nem érdemes kihagyni a terület specialistáinak.

Extra adalékanyagok és szirupok

Hallottál már a molekuláris mixológia területéről? Mennyit tudsz az alapanyagok közötti fúzió mibenlétéről? A haladó mixer tanfolyam során elmélyedhetsz a témában, és valóban a szakma profijává válhatsz, aki számára nem jelent gondot még a különleges alapanyagok használata, elegyítése sem. Nem csak a szárazjég számít a szakmában kuriózumnak, hanem a koktéladalékok használata is. A látványos italok poharakba varázsolása során ugyanis számos alapanyagot használhatunk fel, melyek mindegyike más és más jellemzőkkel bír. Nem véletlen, hogy a képzés során az elméleti tananyag legalább olyan lényeges, mint a gyakorlati.

Mutatós koktélok néhány mozdulattal

A neves bárokban ma már kivétel nélkül alkalmazzák a kavirárok, zselék, porok és habok nyújtotta előnyöket, de a szárazjég keltette füst is ismert minden szakember számára. Természetesen ahhoz, hogy a felsoroltak jól mutassanak a pohárban, és ízüket illetően se hagyjanak kívánnivalót maguk után, nélkülözhetetlen a megfelelő eszközhasználat. A shakelés mellett a profi keverés, a swizzle stick és a throwing profi alkalmazása hozzájárul ahhoz, hogy a vendégnek ne kelljen sokáig várnia kedvenc italára.

Túl a szirupokon

Az édes ízek és a koktélok szerelmesei is megkívánják időnként az olyan klasszikus italokat, mint a borok. A haladó mixer képzés keretein belül az értékes nedűről is mindent megtudhatnak a hallgatók, akik így akár éttermekben is elhelyezkedhetnek. A vacsorák mellé rendszerint szükségessé válik a borkínálás, de a bárpult mögött állva sem árt, ha sikerül megtalálni a vendég ízlésének megfelelő italfajtát. A hazai borok között mindenki megtalálhatja kedvencét, de a neves külföldi pincészetek borai is helyet kapnak rendszerint a legjobb éttermek és bárok kínálatában. A haladó mixer tanfolyam lehetőséget teremt Számodra ahhoz, hogy menő szórakozóhelyeken, vagy éppen külföldi vendéglátóhelyeken, szállodákban kamatoztathasd tudásod. Az elhelyezkedési esélyek kiválóak, s ha szíved-lelked beleadod a tanulásba, majd a későbbi munkába, gyorsan karriert építhetsz a területen.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14