A kávé ismerete felszolgálása! A barista munkája

barista_tanfolyam_9
Barista-nak nevezzük azokat a bárban dolgozó szakembereket, akik a kávékészítés professzionális szakértői. A barista hivatás, más formában ugyan, de már több mint száz éve is létezett hazánkban. abban az időben, amikor Budapestet, mint a kávéházak városát emlegették, ismert volt a kávéspincér szakma, amelynek kitanulásához hosszú, gyakorlattal eltöltött évek kellettek. Ma, a nemzetközi trendeket is fi gyelve, joggal mondhatjuk, hogy a barista munkakör hamarosan megkerülhetetlen része lesz a vendéglátó szervezeteknek. A barista munkához clszerű elvégezni egy barista tanfolyamot!

barista_iskola
A barista munkájának elengedhetetlen feltétele:
Tudjon a vendéglátásban, a saját munkaterületén, eszpresszó géppel (és fi lter technológiával) szakszerűen kávét készíteni. Higiénikusan, jól átgondolt munkaszervezéssel, helyes műveleti sorrenddel, megfelelő tempóban, gazdaságosan, kedvesen, szépen.
Ismerje és értse meg összefüggéseiben az espresso-t, mint:
Technológiát (munkaterület részei + gépek működtetése)
Minőséget (a minőség előfeltételei – veszélyek) Ismerje a barista „alapkávékon túli” feladatait is- Kávés munkaterület üzemeltetési feladatai (nyitástól-zárásig) Forró csokoládé- és teakészítés.
Tájékozódjon jól a kávés világban, kávé-, kávéháztörténet itthon és külföldön kávékultúrák, alternatív kávékészítési technológiák, tradicionális italok. A barista helye, szerepe a vendéglátásban válaszok a vendégek által gyakran ismételt kávés kérdésekre. Igazi kávéélményt csak szakképzett és elhivatott barista tud szerezni. Így lehet a kávéfogyasztásból kávézás, az időtöltésből értékes pillanat.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14