A mixertanfolyam biztos alapokat ad!

2017.04.15. Bols Mixer Akadémia

kottra_dezso_mixertanfolyam_oktato
Mixertanfolyam elvégzésén gondolkozol? Kezdőként tekintenél bele abba a világba, amely minden egyes alkalommal elvarázsol, ha szórakozóhelyen jársz? Esetleg már egy ideje a területen tevékenykedsz, és tökéletesítenéd tudásod? Mindegy, hogy egy kellemes estét töltenél el a koktélművészet legjobbjaival, vagy kifejezetten a mixerek között képzeled el jövőd és karriered, a mixerképzés a legjobb választásnak bizonyul álmaid megvalósításához. Napjainkban sokféle tanfolyam közül válogathatnak az érdeklődők, így mindenki megtalálhatja azt, amelyik szint és a kapott tudás tekintetében is maximálisan megfelel elképzeléseinek

Több mint pusztán italkeverés

A koktélokat mindannyian szeretjük. Legyen szó akár alkoholos, akár alkoholmentes változatokról, a mutatós kreációkat legtöbben szívesen választjuk az itallapról. Vannak, akik rendszerint ugyanazokat a fajtákat részesítik előnyben, mások szeretnek kísérletezni és új ízeket kipróbálni. A mixertanfolyam során nem csak azt sajátíthatják el a hallgatók, hogy melyik ital milyen összetevőkből áll, hiszen a szakma ennél sokkal többről szól. A hangsúly legalább annyira a gyakorlaton van, mint a szükséges elméleti tudás megszerzésén. Kiváló minőségű italok csak úgy születhetnek, ha mixerként ismerjük az összetevőket és azt, miként működnek azok együtt.  

Stílusos eszközhasználat és mutatós koktélok
mixertanfolyam

A mixertanfolyam során fontos szerep jut a stílusos eszközhasználatnak, mely nem csak a gyakorlat szempontjából fontos, hanem a vendégek minél tökéletesebb kiszolgálása érdekében is. A shakelés, a keverés, vagy a swizzle stick használata éppen úgy a mixerképzés alkalmával elsajátítandó tudás részét képezik, mint a különféle bitterek, szirupok és koktéladalékok helyes alkalmazása. A koktélok díszítése szintén lényeges, hiszen a mutatós végeredmény meghozza a kedvet az ital elfogyasztásához és megadja azt a bizonyos pluszt, amiért olyan szívesen választjuk ezt a fajta kreációt a szórakozás alkalmával.

Haladó mixertanfolyam profiknak
halado_mixertanfolyam

Napjainkban kiemelt népszerűségnek örvendenek azok a fajta italok, melyek idegen, sokak számára ismeretlen kultúrákat idéznek. A haladó mixertanfolyam során ezekkel éppen úgy megismerkedhetnek a résztvevők, mint a borokkal, az egyes fajták közötti különbségekkel, valamint ehhez kapcsolódóan a megfelelő pohárválasztással. Ma már nem csak gasztrofesztiválokon találkozhatunk ehető koktélokkal, hanem néhány nívós vendéglátóhelyen, színvonalas rendezvényen is. A molekuláris koktélok ismeretén túl jelentős hangsúly helyeződik természetesen a vendégekkel való kommunikációra, hiszen ez is szerves részét képezi az italok szervírozásának.
Ha az alapokkal már tisztában vagyunk, és még inkább elmélyednénk a mixerek világában, akkor a bartending tanfolyam szintén egy továbblépési lehetőséget biztosít. A szabadkezes kitöltési technika elsajátítása olyan plusznak számít, melyet egyetlen szakember sem nélkülözhet. Hasonlóképp gyakorlati tudást követel meg a több ital egy időben történő elkészítése, valamint a workstation praktikus berendezése a későbbi gyors és szakszerű kiszolgálás érdekében.
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy tanulni sosincs késő. Mindegy, hogy pályát módosítanál, vagy az iskolapadból kikerülve azonnal a mixeroktatás mellett tennéd le a voksod, a megfelelő szakemberek kezei alatt elsajátíthatod a szakma minden részletét. Akár külföldi munkavállaláshoz is jó esélyt teremt a vendéglátás e szegmenségnek ismerete és profi gyakorlása.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14