A pálya felkészítése, avagy mi segíti a gyors munkát?

koktelparty_IMG_1630

Az Amerikai bártending világa sokak számára tűnik csábítónak, hiszen a látványos koktélok elkészítése igen izgalmasnak bizonyul. A szakmában rejlő lehetőségeket akár Te is kihasználhatod, és a bárpultok koronázatlan királyává válhatsz. A hazai és a külföldi vendéglátóhelyek, szállodák és bárok is rendszerint keresik azokat a szakembereket, akik otthonosan mozognak az American Bartending területén és mind a látványos koktélkészítés, mind a borok és a különlegességek kapcsán kiismerik magukat. Természetesen nem elég az elméleti tudás, hiszen a munka gyakorlati tapasztalatot követel meg.

Profi kiszolgálás a megfelelő előkészítéssel

A vendéglátásban a gyors kiszolgáláson akár a szórakozóhely sikere is múlhat. Kifejezetten a hétvégi időszakban nagy a pörgés, így a helytállás alapvető követelménynek számít. Persze mindez nem mehet a minőség és a kiszolgálás rovására. Nem véletlen, hogy gyakran már a nyitás előtt órákkal azon munkálkodnak a szakemberek, hogy minden elő legyen készítve akár a koktélkészítéshez, akár a kávé és az egyéb italok színvonalas szervírozásához. A pálya felkészítése során érdemes gondolni arra, hogy a szabadkezes kitöltési technika milyen eszközöket követel meg. A mérce nélküli technika alkalmazása során akár mindkét kezet használják a szakemberek, így nagyon fontos, hogy a gyors kitöltéshez a poharak is elérhető közelségben legyenek. Senki nem szereti, ha hosszas percekig várakozni kell egy koktélra, így a fancy mozdulatoknak és a látványos kitöltési technikáknak találkoznia kell a praktikussággal és persze a tökéletes időkihasználással.

Szabadkezes kitöltési technika

Az American Bartending tanfolyam során kiemelt figyelmet fordítanak az oktatók a szabadkezes kitöltési technika titkainak átadására. Kiemelt jelentőséggel bírnak az alapanyagok és azok minősége, de a végeredmény nagyrészt ezek megfelelő kombinálásán múlik. A mennyiségek pontos kimérése helyett a szabadkezes kitöltési technika során a pour check használata bizonyul nélkülözhetetlennek. Az eszköznek köszönhetően gyorsan, a kiméréssel történő bajlódás nélkül is pontosan tudhatja a szakember, hogy mennyi kerül majd az egyes alapanyagokból a poharakba.

Sok múlik az előkészítésen!

Fontos, hogy megfelelően előkészítsük a munkaterületet, és ott azonnal rendelkezésre álljanak az alkalmazott báreszközök. Persze az italok, a fűszerek, likőrök és alkoholmentes innivalók is helyet kell, hogy kapjanak a közelben, s azok a megfelelő mennyiségben elérhetőek legyenek. Kevés bosszantóbb dolog létezik annál, ha elfogy a jég, vagy a koktélokhoz rendszerint használt alapanyagokért kell a raktárba menni. A profizmus nem csak a szakmai tudáson múlik, hanem azon is, hogy mindent megfelelően elő tudjunk készíteni a vendégek mihamarabbi kifogástalan kiszolgálásához. Az Amerikai bártending tanfolyam során többek között azokkal az információkkal is megismerkedhetnek a résztvevők, melyek a konkrét munkára való felkészüléshez szükséges.

Profizmus hatékonysággal társítva

Legyen szó akár hazai elhelyezkedésről, akár külföldi bárokról, vagy a sokak álmának számító óceánjárókról, a hatékony munkavégzésen akár az is múlhat, hogy megfelelsz-e majd az elvárásoknak. A vendéglátás területén gyakran tapasztalható pörgés megköveteli a magas fordulatszámon végzett tevékenységet, hiszen ezen a vendégek elégedettsége múlhat. A bármanager szemében is a hatékonyan végzett munka az értékelhető, ezt érdemes szem előtt tartani akár az amerikai bártending képzés, akár a későbbi elhelyezkedés és munkavégzés során.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14