A The Gibson szezonális koktél ajánlója!

2017-03-18 Bols Mixer Akadémia

the_gibson_koktel_bevezeto
A magát klasszikus koktélbárnak mondó The Gibson bár Marian Beke vezetésével alkották meg az új koktélmenüt. A bártendereket az év tizenkét hónapja inspirálta a koktélok megalkotásakor. Bár azon vitatkozhatnánk, hogy mennyire is klasszikus koktélbár a The Gibson de ezt majd a vendégek fogják eldönteni.

Marian Beke korábban a Nightjarban dolgozott bártenderként amit két éve hagyott el és megnyitotta saját koktélbárját a The Gibsont! A bár koktél kínálata hasonlatos a Nightjar menüjéhez de egy kicsit mégiscsak más. A mostani koktéllistában 48 érdekes és különleges italt válogattak össze, amiben oroszlánsörény, pillecukor, gomba és tea is megtalálható.
Rengeteg fúzióval házasítással, érleléssel és meglepő technikákkal készültek ezek az italok.
Az alapanyagok is igen különlegesek és szokatlanok mármint egy koktélbár itallapját illetőleg. Használnak Pármai ibolya zselét, tamarillo chutney-t, robbanós cukorkát, Indiai lila levelet, jégsaláta juicét, kukorica polentát, és különböző pestókat is. Ugye mennyire más világ ez mint elkészíteni egy mojito koktélt? Ezeket nem tanítják egy sima mixertanfolyam keretében az egyszer biztos. Ráadásul az összes koktél alapanyag helyi beszerzésű. A bárban Marian Beke havonta tart bemutatókat, kóstolókat egyfajta Master Classokat ahova nemcsak bártenderek hanem a koktélok iránt érdeklődő vendégek is elmennek. A The Gibson tavaly nyitott de máris az előkelő 6.helyen szerepel a World’s 50 Best Bar Awards listáján. Azért ez nem túl meglepő mert a Nightjar Beke vezetése alatt évekig vezető pozícióban volt. Most néhány ízelítőnek szánt koktélt osztunk meg az olvasóinkkal némi kedvcsinálónak.

1. Above the Clouds (Október)
Above-The-Clouds-The-Gibson
A koktél egy igen érdekes nyuszis kerámia tálalást kapott. Az ital alapját a Mount Gay rum adja, marshmallow tea, aronia juice, kea szilva jam, lime, érlelt balzsamecet, holy mavi szirup, aranypor, és pigment d’espelette-t tartalmaz. Ezek azért nem azok az igazán szokványos koktél alapanyagok. Bár itthon van olyan üzlet ahol koktél alapanyagokat forgalmaznak, pl. a koktélbolt, de ezeket még itt sem lehetne beszerezni.
2. Loch, Stock & Barrel (December)
Loch-Stock-Barrel-The-Gibson-2017-copy-640x427
A decemberi koktél alapját a Chivas Regal whisky adja és friss citromlé, füstölt mézes dohánylevél, skót gyömbérbor, bambuszrügy, és sós kakóvaj.
3. Scandal in Bohemia (Október)
Scandal-In-Bohemia-The-Gibson-2017-copy-640x427
A koktél alapja Woodford Rye whisky, absinthe, cannabis szár, mák és opium olaj, tartósított sós citrom szelet, vattacukor szirup, titkos jégzselé, füstölt erdei gomba. Azért beláthatjuk ezen nem a pina colada szokásos alapanyagai.
4. Tea Time with Alice (Június)
Tea-Time-With-Alice-The-Gibson-2017-copy-640x427
Rebarbara gin, málna és fekete ribizli curd, fagylalt és cream soda, oolong tea, tej és hibiszkusz és friss citromlé.

5. Beyond the Pines (Február)
Beyond-The-Pines-The-Gibson-2017-copy-640x427
Fenyőgyantával fuzionált Monkey Shoulder whisky, citrom, Kamm & Sons likőr, ananász lé és bodza juice, füstölt borókabogyó és rozmaring méz, egres chutney, gyömbérsör, wasabi és matcha tea.
6. Blue Mountain Mai Tai (Június)
Blue-Mountain-Mai-Tai-The-Gibson-2017-copy-640x427
Ennek a gyönyörű és kreatív koktél alapját a 7 éves Havana rum adja, majd bourbon whisky, friss lime juice, narancs, mogyorókrém, pirított mandula, himalája só, ausztrál hegyi bors, füge és sherry cordial.
7. Cinema Paradiso (Április)
Cinema-Paradiso-The-Gibson-2017-copy-640x427
Plymouth gin, csokis muffin, brewed espresso, limoncello, Campari, chai tea vermut, tonic.
8. Remember the Mane (Október)
Remember-The-Mane-The-Gibson-2017-copy-640x427
Sloeberry-washed IPA, Glenfiddich whisky, Jagermeister, Amer Picon, 5 éves OId Puer tea, guarana kávé, oroszlánsörény gomba dust, füstölt meadowsweet, sertés töpörtyű.
9. Grand Orient Express (Október)
Grand-Orient-Express-The-Gibson-2017-copy-640x427
Füstölt és szárított Longan gyümölcs, Naked Grouse whisky, füstölt malátás barley tea, szentjánoskenyér szirup, friss galangal, citrom, almalekvár, csípős koreai bulgogi marinad.
Köszönjük, hogy elolvastad, ha tetszett a blog gyere vissza később is, ha pedig szeretnél elvégezni egy mixertanfolyamot akkor itt tudsz jelentkezni. Koktél alapanyagot szeretnél vásárolni akkor irány a koktélbolt.

 

 



 

 

 

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14