Akiknek a kávé a hobbijuk

barista_tanfolyam_latte_art_tanfolyam_(1)
A barista tanfolyam iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik, hiszen a kávézókban, vendéglátóhelyeken ma már magasabb a követelmény az alkalmazottakkal szemben, mint korábban volt. A megfelelő végzettség jó kiindulópontnak számít az álláskeresés során, ugyanis a területen előnyt élveznek azok a munkavállalók, akik barista képzés keretein belül sajátították el a szükséges tudást. A hozzáértő profikra nem csak hazánkban, de külföldön is mutatkozik kereslet. Ha tehát határainkon túl képzeled el jövőd, akkor is érdemes a szakirányú vendéglátóipari képzés mellett letenned a voksod.

Több mint pusztán kávéfőzés
Sokan azt gondolják, hogy kávét főzni mindenki tud. A reggelente legtöbbünk bögréjében ott gőzölgő fekete azonban korántsem mindegy, hogy miként készül el. Sok múlik a felhasznált alapanyagon, de a rendelkezésre álló készülék és eszközök használata sem elhanyagolható. A szolgáltatásuk színvonalára valamit is adó kávézók nem csak ezeket a szempontokat részesítik előnyben, hanem arra is ügyelnek, miként szervírozzák a kávét, mennyire ízléses díszítés kerül arra. A barista tanfolyam során tehát nem csak az egyes kávéfajták elkészítésével ismerkedhetnek meg a résztvevők, hanem minden olyan további információval, mely a minőségi vendéglátás részét képezi.

Barista tanfolyam minden részletre kiterjedően
barista_tanfolyam
Nem véletlen, hogy a vendéglátóhelyek előnyben részesítik a megfelelő végzettséggel rendelkező munkavállalókat, hiszen a vendégek ma már többet várnak el egy kávézó szolgáltatásaitól. A jó kávézónak megvan a maga sajátos hangulata mind a berendezést, a kiegészítőket illetően, mind azokra a gépekre vonatkozóan, melyekkel valóban színvonalas italok varázsolhatóak az asztalra. A legmodernebb készülékek ismerete és azok funkcióinak profi kihasználása éppen úgy elvárt a baristáktól, mint a tej nélküli standard italok készítése, vagy az espresso szakszerű lefőzése. A cappuccino számos rajongót tudhat magáénak, ám az ital készítése szintén megköveteli a hozzáértést. A szakmához természetesen hozzátartozik az is, hogy miként kerül a kávé az ültetvényekről a kávézók kínálatába, illetve milyen egyéb feladatok merülnek fel a nyitástól a zárásig és a vendégek tökéletes kiszolgálásáig.

Otthoni kávészakértők képzése
A barista tanfolyam nem csak azoknak áll rendelkezésére, akik a területen képzelik el jövőjüket, hanem a laikus kávéimádóknak is. Ma már sokféle otthon használatos kávégép közül válogathatunk, melyek segítségével reggelente fenséges frissítő nedűket varázsolhatunk szeretteink elé. A home barista tanfolyam keretein belül a karos espresso gépekről és az alternatív kávékészítő eszközökről tudhatnak meg mindent a résztvevők. A jó hangulatban töltött órák alatt új barátságok születhetnek és persze az alapvető ismereteket is maradéktalanul elsajátíthatják a kávézás szerelmesei. Ha egy italt szeretnénk mondani, amelynek fogyasztása igazi hagyományokra vezethető vissza, akkor biztosan a kávé lenne az. Legyen szó bármely országról, kultúráról, a frissítő fekete összehozza az embereket, remek beszélgetések mellé bizonyul kísérőnek, de fogyasztásával az energikusság is visszanyerhető. A hobby barista képzést elsősorban azoknak ajánlják a szakemberek, akik otthon szeretnének igazán színvonalas, jól mutató kávékat készíteni, míg a profi barista tanfolyam inkább a szakmában tevékenykedni kívánók számára bizonyul jó választásnak.

Tartozz Te is azok közé, akik a kávézást többre tartják annál, mint pusztán egy-két perc alatt ledönteni a fekete italt. A barista tanfolyamokon igazi profivá válhatsz és a legjobb kávézók nyújtotta minőségben készítheted a koffeintartalmú italokat.

 

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14