American Bartending, avagy így válhatsz magabiztosabbá a pult mögött

american_bartending_tanfolyam_3

Rengeteg olyan fiatal bártender kerül ki frissen a különféle profi tanfolyamokról, akár a haladó szintűekről is, akik hiába értenek nagyszerűen a koktélkészítéshez, a pult mögött egyszerűen félénkek, vagy ügyetlenné válnak, ha túl sok figyelő szem szegeződik rájuk. Ezt a félelmet és szemérmességet nagyon sokan képtelenek levetkőzni, holott kis túlzással elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki igazán jó bártenderré váljon, hiszen ehhez a szakmához létfontosságú az, hogy valaki le tudja vetkőzni a gátlásait, hogy közvetlen legyen az emberekkel, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy a jól ismert mozdulatokat a lehető legnagyobb gyakorlat társaságában, a legnagyobb magabiztossággal tudja megvalósítani.

 

Kevés kellemetlenebb pillanat van ugyanis annál, mintha valaki élőben elront egy keverést, vagy egy nagyon rossz koktélt kever. Amennyiben te is félsz ettől, és gondot okoznak például a szabadkezes kitöltési technikák vagy a fancy mozdulatok, akkor itt az idő megismerkedni az american bartending fogalmával, mely egy olyan képzés, aminek segítségével te is igazi profivá válhatsz.
Szabadkezes kitöltés az american bartending részeként
Az american bartending részeként a közhiedelemmel ellentétben nem egy igazi amerikai mixerré válhatunk, de még csak nem is az amerikai specialitásokat sajátíthatjuk el, hanem ezzel ellentétben lehetőséget kapunk arra, hogy igazán profivá és magabiztossá válhassunk a pult mögött állva. Ennek részeként például az american bartendinggel elsajátíthatjuk jobb és bal kézzel egyaránt a free pouring, avagy a szabadkezes kitöltési technika minden csínját-bínját. Ennek az egyik alapja az úgynevezett pour check, aminek részeként egy egészen speciális, csak a mixerek által ismert és alkalmazott számolási technikával bárki elsajátíthatja a mérce nélküli pontos és tökéletes kitöltés lehetőséget két eltérő fogásban. Szintén ezen a vonalon haladva elsajátíthatunk majd egy másik szabadkezes kitöltési technikát is, aminek során egyszerre két kézzel kivitelezhetjük a koktélok összetevőinek kitöltését. Ezzel kapcsolatban is a pour check technikát hívhatjuk segítségül, aminek részeként bárki elsajátíthatja, hogy a jobb és a bal kezével egyszerre tölthessen ki ugyanolyan mennyiséget, sőt mi több, akár azt is, hogy a két kézzel különböző mennyiséget
Több ital készítése és a fancy mozdulatok

american bartending

Szintén az american bartending részeként nyílik lehetőségünk arra, hogy egyszerre akár több italt is elkészíthessünk egy és ugyanazon időben. Ezt a bártenderek többsége csúcsforgalom esetén alkalmazhatja tökéletesen, hiszen a többitalos rendelések esetén elsajátíthatjuk a leghatékonyabb és leggyorsabb elkészítési sorrend felállítását, miközben elméletben és gyakorlatban egyaránt alkalmazásra kerül a fentiekben ismertetett, és eddig a pontig már jól begyakorolt free pouring technika. Az american bartending témaköréhez kapcsolódik még a fentieken túl a különféle fancy mozdulatok elsajátítása, valamint az is, hogy milyen előkészületekre van szükségünk a leghatékonyabb koktélkészítéshez. Egy munkakezdés előkészületei a sikeres és magabiztos koktélkészítés kapcsán ugyanis legalább olyan fontosak, mint a minőségi alapanyagok, vagy a magabiztos mozdulatok. A fancy mozdulatok kapcsán egyébiránt megtanulhatjuk a koktélkészítés eszközeinek látványos használatát, valamint a legkülönfélébb töltés technikákat mércével, illetve a fentiekben bemutatott free pouring kombinációjával.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14