Bloody Mary - Minden, amit tudnod kell róla.

bols_mixer_akademia
A Bloody Mary fő hozzávalói: egy kis paradicsomlé és egy kis vodka. Kissé fűszeres íze miatt egészen egyedülálló a koktélok között. Bizonyára Te is hallottál már számos jó tanácsot, amikor épp az előző napi bulit próbáltad kiheverni a kanapén. Sokan a „gyógysört” ajánlják, de olyanok is akadnak, akik egy jó Bloody Mary koktél mellett teszik le a voksukat.

A Bloody Mary fő hozzávalói: egy kis paradicsomlé és egy kis vodka. Kissé fűszeres íze miatt egészen egyedülálló a koktélok között. Bizonyára Te is hallottál már számos jó tanácsot, amikor épp az előző napi bulit próbáltad kiheverni a kanapén. Sokan a „gyógysört” ajánlják, de olyanok is akadnak, akik egy jó Bloody Mary koktél mellett teszik le a voksukat. A cikk témáját adó koktélt nagyon könnyen felismered színe alapján, de nem csupán a piros szín az ismertetőjegye. A díszítéshez elengedhetetlen a zellerszár, mely a kerti termések frissességét szimbolizálja.
Természetesen ízlése válogatja, hogy ki hogyan készíti el az ízletes koktélt, hadd adjunk néhány ötletet! Szükséged lesz 4,5 cl vodkára, 9 cl paradicsomlére, 1,5 cl citromlére, 1 csipet sóra és borsra, 1 öntet Tabasco szószra, 1 öntet Worcestershire szószra, jégkockára, valamint friss zellerszárra.

És hogyan készítsd el? A legegyszerűbb ha részt veszel egy mixer tanfolyamon, mert ott a koktélkészítést profi szinten oktatják.

A Bloody Mary koktél elkészítésénél természetesen nem mindegy a sorrend. A profi bártenderek a fűszereket és a vodka minőségét részesítik előnyben, de egy finom bloody mary elkészítéséhez pultos tanfolyam se szükséges csak egy kis érdeklődés a koktélok iránt.
Először is, készíts elő egy magas falú poharat. Öntsd össze a vodkát, a citromlevet, a Tabasco szószt és a Worcestershire szószt. Ez után vegyél egy csipet sót és egy csipet borsot és ízesítsd velük a koktélt. Ezt követően jöhetnek a jégkockák is. Végül pedig öntsd hozzá mindehhez a paradicsomlevet és egy hosszú kanállal keverd jól össze az italt.

bloody_mary_3
A díszítést pedig már tudod: egy zellerszár, de ha épp nincs otthon, akkor egy olajbogyó, egy szelet lime is megteszi. Ha igazán elegáns italt szeretnél felszolgálni, esetleg fogyasztani, akkor forgasd sóba a pohár peremét.

Megjött a kedved egy kis koktélozáshoz elvégeznél egy mixertanfolyamot? Szeretnél többet megtudni a koktélok világáról? A Bols Mixer Akadémia előtted is nyitva tartja kapuit. Kérdezz bátran! Mi is kérdezünk, hogy megismerjünk és megtudjuk, melyik képzés áll hozzád a legközelebb.

 

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14