Egy igazi pultos tanfolyamon tanulhatsz meg jó koktélt keverni

pultos_tanfolyam_3
Amennyiben egy jó bárban vagy éjszakai mulatozó helyen szeretnénk dolgozni, abban az esetben elengedhetetlen, hogy elvégezzünk egy megfelelő pultos tanfolyamot, amely messze nemcsak abból áll, hogy valaki a pult mögött áll, és kiszolgálja a vevőket hideg alkoholos italokkal, esetleg kávét készít a számukra. Egy igazán jó pultos ugyanis több tisztséget tölt be egyszerre, kvázi több munkát végez el egy személyben, ami alaposan szembemegy mindazzal a közhiedelemben terjengő leírással, illetve elképzeléssel, amely a pultosokat jellemzi..

Miért lehet szükség pultos tanfolyam elvégzésére?

Amennyiben igazán jók szeretnénk lenni a saját szakmánkban, ezáltal egy igazán hozzáértő pultosok szeretnénk lenni, abban az esetben rendkívül fontos, hogy elvégezzünk egy megfelelő pultos tanfolyamot, ahol elsajátíthatjuk a szakma minden csínját-bínját. Erre sokak szerint nincs szükség, hiszen mit csinál egy pultos? Sört csapol, kávét főz, kitölti a bort és kiviszi az italokat a vendégek számára. Egy falusi kis vendéglőben nyilván, ahol nem számít, hogy milyen pohárban, milyen körítéssel kapjuk az italt, de még az sem, hogy a legolcsóbb kávét kapjuk a legolcsóbb tej társaságában. Mindezt ugyani megfelelő szaktudással és kellő felkészültséggel is végezhetjük, amelyet csak és kizárólag egy minőségi pultos tanfolyamon végezhetünk el.

Hogy mit is tanulhatunk az ilyen pultos tanfolyamokon? Természetesen messze nem az imént említett folyamatokat, ezáltal hogy miként kell sört csapolni vagy bort kitölteni, esetleg pénztárgépet kezelni – noha bizonyára ezek is elhangzanak az előadások során –, sokkal inkább arról, hogy pultosként sokkal többre is vihetjük. Ezáltal lehet belőlünk egy igazi bártender, aki mindenhez ért, és messze nem csak a pontos és gyors kiszolgáláshoz, hanem ahhoz is, hogy elkészítse a koktélokat, mindezt látványos formában, miközben koordinálják a pult mögött zajló eseményeket, de bizonyos esetekben akár még baristaként a kávéfőzéshez is konyítaniuk kell.

Mi az a bártender és a barista?
pultos_tanfolyam_5

Amennyiben egy megfelelő pultos tanfolyamot végzünk el, abban az esetben különféle irányokba szakosodhatunk, ezáltal lehet belőlünk példának okáért bártender és barista is. A bártendert a magyar köznyelvben sokszor a pultos megfelelőjeként emlegetik, azonban a pultos tanfolyam során ráébredhetünk majd arra, hogy ez mennyire téves definíció. A bártender ugyanis egyszerre több feladatot is ellát, ennek megfelelően bár valóban elvégez hagyományos pultos teendőket, mint amilyen a pontos és gyors italkiszolgálás, vagy éppen a pénztárgépkezelés, de egy jó bártendernek értenie kell a koktélok elkészítéséhez is, egyszóval szinte mindenhez, ami a pult mögött történhet. Hogy ezek mellett milyen extrákat tud magára szedni egy bártender, az minden esetben a saját önszorgalmán, vagy a pultos tanfolyamok magasabb szintjein múlik, hiszen a koktélkészítés feldobható például különféle látványelemekkel, ezáltal trükkökkel, tűzfújással, üvegdobálással és más egyebekkel is.

Természetesen messze nem csak bártenderek lehetünk abban az esetben, ha beiratkozunk egy pultos tanfolyamra, hiszen igazi specialistává is válhatunk, ha például baristának szakosodunk. Habár egyes vélemények szerint a jó bártenderek egyben baristák is, a legtöbben azonban külön kezelik a kávépincérek szerepkörét, hiszen ők azok, akik mindent tudnak  a kávéról, akik elragadó jellemükkel kávéházi hangulatot képesek varázsolni bárhová, és a legrosszabb kávéból is képesek isteni finomságot készíteni.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14