Ez vár rád egy haladó mixer tanfolyamon

molekularis_koktel_1
Sokan érzik úgy, hogy az alapszintű mixer képzésen túl szeretnének valami sokkal nagyobb tudásra szert tenni. Habár rengetegen úgy tartják, hogy az alapok elsajátításához az is bőven elegendő, ezáltal a későbbiekben nincs szükség másra, mint sok-sok gyakorlásra és kreativitásra, de az alábbiakban azért rácáfolnánk arra, hogy miért is lenne érdemes mindenkinek elvégeznie egy haladó mixer tanfolyamot is ahhoz, hogy igazi profi váljon belőle.

Nem véletlen ugyanis, hogy alapszintű és haladó részre osztották fel ezt a szakirányt, hiszen utóbbi kapcsán sokkal többet és sokkal összetettebb dolgokat tanulhatunk meg, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban piacképessé váljunk, és megálljuk a helyünket külföldi viszonylatban is. Arról van ugyanis szó, hogy egy haladó mixer tanfolyam során elsajátíthatjuk például az aktuális koktéltrendek mellett azt is, hogy milyen fúziók léteznek, hogy mit jelent az a molekuláris mixológia, egyszóval bepillantást nyerhetünk a koktélok igazi boszorkánykonyhájába, miközben rengeteg inspirációt is gyűjthetünk későbbi munkáinkhoz. Hogy mégis mi vár ránk abban az esetben, ha egy ilyen képzést választunk, azt az alábbiakban foglaltuk össze!

Amit a haladó mixer tanfolyam során elsajátíthatsz
halado_mixertanfolyam

A haladó mixer tanfolyam egyik legfontosabb alaptémája és alapeleme minden esetben a stílusos eszközhasználat elsajátítása. Ebbe beletartozik a különféle eszközök megismerése és legsajátosabb italkeverési technikák alkalmazása is, mint amilyen a shakelés, a keverés, a swizzle stick használata vagy éppen a throwing. A résztvevők mindezen túl megismerkedhetnek a koktélok keveréséhez használt legkülönfélébb fűszerekkel, és megtanulhatják beépíteni ezeket az egyes receptekbe. Ennek részeként elsajátíthatják a bitter készítés rejtelmeit, valamint a szirupok, illetve a más egyéb koktéladalékok készítését a cukorsziruptól kezdve, a rock candy-n és a falernumon ás a gyömbérsörig bezárólag. Mindezen túl az italok fúzionálásának tudománya is a haladó mixer tanfolyam részét képezi, aminek során megtudhatjuk, hogy milyen teákkal, fűszerekkel, szirupokkal és alkoholokkal dolgozhatunk együtt, illetve egy koktél keretein belül.

Szintén a haladóknak szánt kategóriában merülhetünk el mélyebben is az italok készítésének, illetve maguknak az italoknak a történelmében, aminek során megismerkedhetünk a legnagyobb klasszikusokkal, a régi receptek újragondolásával, hovatovább sok esetben a mára elfelejtett italkülönlegességekkel, a polinéz finomságokkal, sőt a Tiki kultúrával is megismerkedhetünk. Habár alapszinten is előkerül, a haladó tanfolyamokon is rendszerint előkerül – egy sokkal magasabb színvonalon – az italok szervírozásának lehetősége, a vendégekkel való kommunikáció, annak a különféle fejlesztési módjai, valamint természetesen az upselling is.

A haladó mixer tanfolyamon ezen túlmenően kiemelten fontos figyelem szentelődik a molekuláris koktélok témakörének, aminek során megismerkedhetünk az ehető koktélok elméletével, amely sokak számár egy egészen új utat nyit meg a koktélkészítés kapcsán. Ennek megfelelően lehetőségünk nyílik elsajátítani a legkülönfélébb állagú italok elkészítésének módszereit, legyen szó olyan kiegészítő összetevőkről ezen a téren, mint a füst, a hab, a zselé, a por vagy éppen a kaviár, amelyek nagyon jól és ötletesen beépíthetők a koktélkultúrába. Szintén központi témát képviselnek még az ilyen tanfolyamokon a borok, így az egyes típusok közötti különbségek, a pohárválasztás fontossága és így tovább.

 

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14