Flair bártending a látványos koktél készítés tudománya!

flair_tanfolyam_10
A Flair bartending a klasszikus bárral és a hagyományos kevertital-készítéssel szemben a hangsúlyt a jó ital mellett a szórakoztatásra és alkalmasint a gyorsaságra is helyezi. A free style-on belül a flair bartending vagy néha a cocktail show a vendégek szórakoztatását szolgáló, akrobatikus, zsonglőr és egyéb látványelemeket tartalmazó showműsor, ami az italkeverés kapcsán a bárpultnál zajlik ezt a műfajt a Bols Mixer Akadémián a flair tanfolyamon tanítjuk.


Az ehhez megfelelő technikák elsajátításához igen hosszú gyakorlás szükséges, azonban a végeredmény rendkívül látványos. Ha a bártender a báreszközöket, palackokat, italokat a show műsorban csak öncélú kellékként használja, a szórakoztatás legfeljebb sikeres zsonglőrmutatvány lehet, de nem válik a vendéglátás szerves részévé.
Az igazi flair bartending célja (mint minden bártenderé is), hogy miközben a vendégeket (showműsorral is) szórakoztatja kívánságuknak megfelelő, kitűnő minőségű kevert italokkal szolgálja ki őket. Ilyen szempontok alapján tehát ajánlható, hogy a show műsorok megtanulására csak az italkeverés területén már szakmailag felkészült, tapasztalt bártenderek vállalkozzanak. És azok közül is csak azok, akik továbbra is elsősorban az italok készítését tartják feladatuknak.
flair_tanfolyam_11
A jó flair bartending tehát nem öncélú mutatvány, nem az italkeverés előtt, után vagy helyett előadott független show, és főleg nem a megrendelt italok minőségének rovására elkövetett szemfényvesztés, hanem a vendéglátás egyik szórakoztató része, az italkeverés látványos formája, amelynek végeredménye maga a tökéletes kész ital. A flair mozdulatok szerves része a free pouring vagyis a szabad töltés technika, ezt szintén mixer tanfolyamon vagyis az american bartending tanfolyamon sajátíthatod el.
A jól működő flair nemcsak szórakoztató, hanem egyúttal a mozdulatokat is optimalizálja, ami felgyorsítja az italkészítés és felszolgálás tempóját is, másképpen fogalmazva: a munkaerő és az energia gazdaságosabb felhasználását, valamint a vendégek hatékonyabb, gyorsabb kiszolgálását is elősegíti. A flair bartending nélkülözhetetlen része ezért a megfelelő pultfelépítés. Az ún. amerikai koktél modul, a workstation alapelve, hogy minden, a koktélok készítéséhez szükséges kellék, eszköz, ital karnyújtásnyi távolságon belül legyen. A flair kiteljesedését és egyre növekvő népszerűségét mutatja, hogy már szakosodott is. A professional vagy working flair a munka közben végzett gyakorlatokat jelenti, tehát az italkészítés során alkalmazott flair mozdulatok nem nyújtják el az italkészítés folyamatát, hanem célja éppen a hatékony kiszolgálás. Ennek egyik fontos eszköze a free pour technikák minél magasabb szintű gyakorlása.
A performance vagy exhibition flair a bemutatókon, illetve versenyeken előadandó, akrobatikus jellegű látványelemek gyűjtőneve. E látványos mutatványok célja és szerepe a bárban az, hogy a szórakoztatás mellett a vendégeket a pulthoz csalogassa. Fontos azonban, hogy a bártender tudjon working flair elemekkel is dolgozni, hiszen másképpen a sikeres előadás hatására összegyűlt vendégeit nem tudja stílusosan kiszolgálni.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14