Ha mindig is érdekelt, hogy mit tartalmaz egy mixer tanfolyam

mixer_tanfolyam_1
Kedveled a látványos, mutatós és ízléses koktélokat?   Hétvégi szórakozás alkalmával rendszerint megleped magad egy ilyen itallal? Gondoltál már arra, hogy milyen lenne, ha Te állnál a pult mögött?  A mixer képzés lehetőséget kínál mindazoknak a szakma elsajátítására, akik szeretnének emberekkel foglalkozni, rajonganak a látványos koktélok világáért, és nem okoz számukra problémát az sem, ha éjszakába nyúlóan kell tevékenykedni a munkahelyen.  Sokan álmodnak arról, hogy ismert gasztro szakemberek lesznek.  A mixerek iránt napjainkban nagy a kereslet, és ha igazán jó vagy a szakmádban, akkor a karrierépítés sem lehetetlen. Ez utóbbiban nagy segítséget jelenthet a külföldi munkavállalás is. Legyen szó akár csak egy félévről, akár hosszabb kint tartózkodásról, minden egyes munkában töltött nappal közelebb kerülhetsz céljaidhoz.

 Sokrétű italismeret

Egy jó mixertől sokféle dolgot elvárhatunk, de az egyik legfontosabb az italok részletes ismerete. Nem csak a hagyományos röviditalokra, szirupokra és gyümölcslevekre gondolunk, hanem mindazokra a külföldi italokra is, melyekkel találkozhatunk a hazai éttermekben, bárokban és egyéb vendéglátóhelyeken. A mixer tanfolyam során kiemelt hangsúlyt helyeznek a szakemberek arra, hogy a gyakorlaton túl az elméleti háttértudás se hiányozzon. A területen azok számára nyílnak meg a kapuk, akik pontosan ismerik az italok felhasználhatóságát, keverhetőségét, és persze egymással való kombinálhatóságát. Különösen fontos mindez akkor, ha koktélkészítésről van szó.  Egy igazán jó koktél nem csak attól lesz népszerű, hogy az összetevőket a megfelelő arányban keveri a mixer, hanem már maga az elkészítés módja, valamint az ital díszítése is befolyásolja azt, miként ítélik meg a vendégek az így kapott tulajdonképpen komplex szolgáltatást.

Kommunikáció az emberekkel

Vannak olyan munkakörök, melyek kapcsán kiemelt jelentőséggel bír a kommunikációs képesség.  A vendéglátás tipikusan ilyen,  hiszen itt nap mint nap kommunikálni kell a vendégekkel, és akár a vendéglátóhely sikere is múlhat azon, milyen szakemberek képviselik azt a vendégek előtt.  Jó hír viszont, hogy minden megtanulható a mixer tanfolyam keretein belül, ahol az italokon túl a vendégekkel való bánásmódot is elsajátíthatod. Saját példákból Talán te is tudod, hogy kifejezetten azokat a bárokat, szórakozóhelyeket részesíted előnyben, ahol a pult mögött valóban szimpatikus mixerek és pultosok állnak.

Töltéstechnika szabad kézzel is

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a gyakorlati tudás fontosságát, és ez különösen így van akkor, ha mixer képzésről van szó. Ugyan nem mehetünk el az elméleti háttértudás mellett sem, de a vendégek mindebből a gyakorlati részt látják. A szabadkezes töltési technika igencsak látványos, így természetesen ennek elsajátítása sem hiányozhat a mixer képzés által nyújtottak közül. A módszernek köszönhetően nemcsak felgyorsítható a kiszolgálás, de például a megfelelő flair mozdulatokkal és trükkökkel kombinálva különleges élményben lehet részük a vendégeknek.

Egyensúlyban az elmélet és a gyakorlat

A mai munkaerőpiacon gyakran lehet találkozni azzal a jelenséggel, hogy a frissen végzettek csupán az elmélet területén mozognak otthonosan, de képtelenek a gyakorlatban is érvényesíteni azt a tudást, melyért akár hosszú éveken át ültek az iskolapadban.  Nem véletlen tehát, hogy napjainkban egyre több olyan szakképzéssel találkozhatunk, melyek kapcsán az oktatók a gyakorlatra is hangsúlyt helyeznek. Optimális esetben az elmélet és a gyakorlat együttesen adják meg azt a területre való rálátást, ami elősegíti majd a későbbiekben a munkaerő-piacon való boldogulást.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14