Hajós munka: fedezd fel a világot vendéglátósként!

2017.09.13
hajopincer
Hajós munka: fedezd fel a világot vendéglátósként, vagyis ahogy Fülig Jimmy is mondta legyél Hajópincér! 


A hajós munka iránt napjainkban minden korábbinál többen érdeklődnek. Nem véletlen, hiszen a remek kereseti lehetőségek mellett a szakmai tapasztalat sem elhanyagolható tényező az efféle munkavállalás kapcsán. Természetesen nem mehetünk el a hajós munka során átélhető élmények, az új barátok, vagy például a világ legszebb tájainak felfedezése mellett. Ha gyakrabban szeretnénk otthonunkat és a családot látni, akkor a folyami hajókon meghirdetett állásokon érdemes gondolkodni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ennek ellenére azonban egyre többen választják az óceánjárókat, melyek életre szóló élményeket jelentenek az ott tevékenykedők számára is. A hajós munka napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend, így ha a vendéglátás területén szeretnénk elhelyezkedni, akkor a külföldi munkavállalás kínálta lehetőségek remek alternatívának bizonyulnak.

Szakmai végzettség nélkül ritkán működik

Számos munkakört ismerünk, melyek kapcsán a megfelelő végzettség nélkülözhetetlen. Tipikusan ilyen a vendéglátás területe is, hiszen barista, mixer, vagy pultos szakképzettség nélkül igencsak nehezen lenne elképzelhető, hogy a megfelelő munkakört kifogástalanul ellássuk. A hajós munka hirdetésekben is rendszerint feltüntetik azokat a végzettségeket, melyekkel a jelentkezőnek optimális esetben rendelkeznie kellene. Ha az önéletrajzunkban akár többet is fel tudunk tüntetni, az már egy jó pontnak számít a mezőnyben. Természetesen az sem akadály, ha még egyetlen bizonyítványt sem tudhatunk magunkénak, hiszen a megfelelő szakképző intézet segítségével akár néhány hónap alatt megszerezhetjük a kiszemelteket. A vendéglátás területe tipikusan az, mely kapcsán sokféle külföldi munkalehetőség áll előttünk, azoknak a hazaiaknál nagyobb anyagi és emberi megbecsülésével együtt.

Nyelvismeret, ami nélkülözhetetlen a hajós munka mellé

Ha külföldi munkavállalásról van szó, akkor a nyelvtudás alapvető követelménynek számít. Ugyan számos olyan hirdetéssel találkozni, amelyekben nem szerepel a nyelvismeret iránti elvárás, de jobban belegondolva a gyakorlati életben minden külföldi munka kapcsán fontos, hogy boldoguljunk. Az angol világnyelv, de ha német nyelvterületen vállalnánk munkát, vagy az itteni folyami munkalehetőségek egyike mellett döntenénk, akkor a némettel is kiválóan megállhatjuk a helyünket. A nyelvtanulás nem csak azért éri meg, mert így többféle kultúra ismeretét is magunknak tudhatjuk, hanem a munkaerő-piacon megtapasztalható kelendőség apropóján is. Ha szeretnél külföldön vendéglátósként dolgozni irány a suli végezz el egy hajós felszolgáló tanfolyamot.

Kemény munka, anyagi megbecsülés

Mielőtt a hajós munka mellett döntenénk, érdemes tisztában lenni azzal, hogy a hazai jövedelmeknél magasabbakért bizony igencsak meg kell majd dolgozni. Nem ritka, hogy akár 10-12 órás műszakok várnak ránk, ami a fizikai állóképességet is igénybe veheti. Ezért azonban cserébe olyan juttatásokat kaphatunk, amelyekről itthon még csak nem is álmodhatnánk. Külföldi munkavállalás alkalmával rendszerint gondoskodni kellene a szálláshely finanszírozásáról is. Erre a hajós munka alkalmával nincs szükség, s így jelentős plusz összeget takaríthatunk meg a havi jövedelemből. Kemény munkára ugyan számíthatunk, de ezzel együtt jelentős anyagi előrelépésre és biztonságra is.

 A hajós munka során természetesen nem csak munka vár majd, de szebbnél-szebb tájak és látnivalók is. A rendelkezésre álló szabadidőben felfedezhetjük a kikötések alkalmával a világ csodás tengerpartjait, látnivalóit, többet megtudhatunk a különféle kultúrákról, s ez pedig kétségkívül hozzátesz személyiségünkhöz. A hajós munka mindazoknak ajánlott, akik szeretnének jól keresni, tapasztalatot gyűjteni, s ehhez nem félnek a kemény munkától és a szakmai alázattól sem. Ez pedig egy pincér tanfolyammal is kezdődhet akár.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14