Klasszikus gin alapú koktélok

gin_tonic
Ha minőségi italfogyasztásról van szó, akkor napjainkban kétségkívül nagy népszerűségnek örvendenek a koktélok.  Budapesten és nagyvárosainkban jobbnál-jobb koktélbárok várják az ízletes és látványos italok szerelmeseit. S hogy melyek a leginkább kedvelt koktélok? Milyen alapanyagok népszerűek akkor, ha koktélkészítésre kerül sor? A klasszikus gin alapú koktélok évek óta igen kedveltek, és az alapanyagok felhasználásával rendkívül változatos, ízletes italok varázsolhatóak a poharakba. A szakemberek véleménye megegyezik abban is, hogy a gin tipikusan az az ital, amelyből nagyon sokféle íz világ kihozható. Természetesen a tökéletes végeredmény annak is függvénye, mennyire hozzáértő keveri az italokat, és otthonosan mozog-e a koktélkülönlegességek világában.  Nézzünk most néhány olyan gin alapú koktélt, melyet akár otthon, laikusként is elkészíthetünk!

gin_koktel
Népszerű koktélok gin felhasználásával

Ha sorra vennénk azokat az italokat, amelyek alapanyagai között a gin is megtalálható, akkor a Long Island Ice Tea minden valószínűség szerint előkelő helyen szerepelne. Ugyan esetében egy long drinkről van szó, elfogyasztása után a vendégek valószínűleg mégis más kedélyállapotba kerül, mintha csak egy egyszerű jeges teát fogyasztottak volna. Ezért természetesen a benne megtalálható igencsak erős röviditalok tehetőek felelőssé. Az ital készítésekor készítsük elő a tequilát, vodkát, fehér rumot, gint, melyek mindegyikéből másfél centiliter lesz szükséges. Ehhez jön még hozzá a szintén másfél centiliter triple sec.  Az így elkészült elegyet citromlével vagy lime lével öntjük fel,  a tökéletes íz élmény érdekében pedig még cukorszirup és kóla is kerül az italunkhoz. A Long Island Ice Tea egyébként többféle variációban elkészíthető. Ha eljössz hozzánk Bols Mixer Akadémiára, és részt veszel valamelyik tanfolyamunkon, nem csak a gin alapú koktélok készítésével ismerkedhetsz meg, hanem tulajdonképpen bármilyen koktéllal, melyek napjainkban ismeretesek.

Természetesen a koktélkészítés többről szól, mint pusztán az alapanyagok összekeveréséről. Nem véletlen, hogy a legnevesebb koktélbárokban olyan szakemberek tevékenykednek, akik szakmájuk legjobbjainak számítanak. A megfelelő tanfolyam és oktatók segítségével egyaránt szert tehetsz elméleti és gyakorlati ismeretekre is. Mindegy, hogy hobbi szinten szeretnél barátaidnak koktélokat készíteni otthon, vagy az éjszakában tevékenykedve képzeled el a jövődet, nálunk megtanulhatod a szakma minden rejtelmét.  Kápráztass el mindenkit tudásoddal, és szerezz olyan munkát a tanfolyam elvégzése után, amelyről mindig is álmodtál!

S ha már a gin alapú koktélok kerültek szóba, akkor természetesen nem hagyhatjuk ki a Bronx névre hallgató alap koktélt sem. Fő összetevője a gin, amelyből 3 cl-re lesz szükséged, mellé jöhet másfél-másfél centiliter vermut Rosso, vermut Dry, és hogy az alkoholmentes összetevőt se hagyjuk ki, még a narancslé is. Mint a legtöbb ital esetében, így a Bronx elkészítése kapcsán is shakert kell használni.  Ez a koktél hűtött pohárban érvényesül a legjobban, és azon kevés italok közé tartozik, amelyet rendszerint díszítés nélkül kínálunk.

A mixer tanfolyam remek választásnak bizonyult számodra, ha szívesen készítesz az emberek számára finomságokat és elsajátítanál olyan recepteket, melyeket eredményesen használhatsz majd a jövőben a koktélkészítés kapcsán. Ha saját szakmádban igazán jó vagy, akkor a karrierépítés sem lehetetlen, és akár külföldön is próbára teheted képességeidet. Tengerjáró hajókon, luxus óceánjárókon is vállalhatsz munkát, de ha maradnál a szárazföldön, akkor szállodákban, éttermekben és éjszakai szórakozóhelyeken is elhelyezkedhetsz.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14