Margarita koktél, a savanyú koktélok királynője

2017.09.01
margarita_cocktail
A Margarita koktél minden itallap állandó szereplője, hiszen az egyik legismertebb, sokak által kedvelt italról van szó esetében. Az édes, a sós, a keserű és a savanyú ízek keverednek benne, s billennek kissé talán a savanyú irányába. A klasszikus Margarita koktél tequila, lime lé és Triple Sec keveredéséből jön létre, és hódítja meg időről időre a bárok és szórakozóhelyek vendégeit. Mint sok más koktél esetében, így a Margarita kapcsán is többen azt állították, hogy elsőként ők készítették el. Az ital népszerűségére mi sem jobb példa, mint az, hogy saját nappal is rendelkezik, ezt hallhatod a mixertanfolyam on is . A Margarita Nap minden évben február 22-ére esik, amikor érdemes betérni valamelyik neves koktélbárba és hódolni a különleges ízvilág jelentette élményeknek.

Margarita koktél: történelem egy pohárban

 A Margarita koktél első elkészítése körül igen nagy a zűrzavar, ugyanis sokan állítják, hozzájuk köthető annak megalkotása. Az egyik legismertebb történet szerint Caros Herrera fejlesztette ki, méghozzá a tijuanai Rancho La Gloira étteremben. Azon az 1938-as napon egy Marjorie King névre hallgató színésznőt szeretett volna meglepni valami finom itallal. Ebben azonban volt kihívás, ugyanis a hölgy a tequilán kívül egyetlen más alkoholt sem tudott meginni. Így született a klasszikus frissítő, amelyet só, zöld citrom és tequila keverékéből hozott létre.

 Mások úgy vélik, hogy Margarita Sames nevéhez köthető az ital, aki egy acapulcoi vakáció során barátainak keverte az italt, akik között ott volt Tommy Hilton is. Mivel állítólag elnyerte tetszését a különleges íz, így azt a hoteljében levő bár itallapjára is elhelyezte, a vendégek legnagyobb örömére.

 A Margarita formula

 A Margarita koktél elkészítése, amit a Bols Mixer Akadémián a mixertanfolyam keretén belül is oktatunk, talán a legegyszerűbb az összes hasonló ital között, hiszen a jól ismert 2:1:1 arányt kell betartani. Hogy néz ez ki az alapanyagok tükrében? Két rész tequila, 1 rész Triple Sec likőr és 1 rész lime lé szükséges hozzá. Az alapanyagok miatt kissé a savanykás irányába mozdul a koktél íze, ezért az édességet fokozhatjuk egy vagy két kanál cukorsziruppal.

 A koktélt sózott pohárperemmel kínáljuk, de megéri gondolni azokra a vendégekre is, akik nem szeretnék a sós ízt érezni. A legjobb döntés az, ha csak a pohár felét, vagy harmadát borítjuk sóval, így mindenki megtalálja a számára megfelelő fogyasztási módot. A só és a savanykás ízek egyébként kiválóan passzolnak a tequilához. S hogy miként történjen a pohár sóval borítása? A szakemberek azt javasolják, hogy a pohár lime lébe merítése helyett elegendő, ha csak egy lime darabbal nedvesítjük a pohár peremét, s azt mártjuk a sóba. Ha ugyanis lime lébe merítjük a pohár széleit, akkor a sós íz belekerülhet az italba, ami igencsak elronthatja az összhatást.

 Különleges Margarita receptek

 A hagyományos Margarita koktélon túl többféle megoldással is találkozhatunk, mely ezt a receptet veszi alapul. Így a klasszikus Margarita formula alapján agávé szirup is kerülhet bele, de használhatunk a tequila helyett mezcal-t is. A lime leven kívül önthetünk vérnarancs levet az italhoz, de a skót whisky is egyfajta lehetőséget rejt magában e téren, felváltva a tequilát. A megoldások száma végtelen, és a kedvelt italt otthon is gond nélkül elkészíthetjük. Ha nem szeretnénk profiként foglalkozni a koktélkészítés művészetével, de fontosnak tartjuk, hogy otthonosan mozogjunk a területen, akkor a hobby mixer tanfolyam remek lehetőséget teremt az alap koktélok elkészítési módjának megismeréséhez. A Margarita koktél méltán nyerte el az egyik legkedveltebb koktél dicső címét, hiszen a legtöbben rajonganak ízvilágáért.
Ha tetszett a blog bejegyzés és megkívántad a Margarita koktélt az alapanyagokat a koktélbolt ból akár meg is vásárolhatod. Katt ide a részletekért

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14