Mi a feladata a barmanagernek?

2017.04.25. Bols Mixer Akadémia

barmanager
A vendéglátásban elhelyezkedni kívánó és saját vállalkozással rendelkezők számára egyaránt hasznos lehet a barmanager tanfolyam, mely komplex rálátást nyújt az egész területre. De mégis miért fontos ismerni a vonatkozó jogi háttértől kezdve a mindennapi üzletmeneten keresztül a kiszolgálásra vonatkozó minden információt? Sikeres, hosszú távon is eredményesen üzemelő vendéglátóhelyről csak akkor beszélhetünk, ha a vezetés, a feladatok koordinációja olyan szakember kezében van, aki rálátással rendelkezik minden területre, irányítani tud és képes is a megfelelő elméleti és gyakorlati tudás birtokában. Az italok ismerete legalább olyan fontos, mint a nemzetközi trendek figyelemmel követése, és persze a marketing ismeretek is fontos szerepet töltenek be a szórakozóhely, pub, koktélbár felvirágoztatásában.

Üzemeltetés az alapoktól
Nem csak az alkalmazottak koordinációja miatt lényeges a terület ismerete, hanem a vendéglátóhely üzemeltetésének apropóján is. A gyakran változó jogi szabályozásnak mindenképpen meg kell felelni, de az esetlegesen előforduló ellenőrzésekre is fel kell készülni. A termékválaszték, az ital-és étlap összeállítása mind a barmanager feladata, és természetesen a népszerűsítés, a marketing is különös figyelmet érdemel. Ez utóbbi szempontjából a kitelepülések, a gasztrofesztiválokon való részvétel remek választásnak bizonyulnak, hiszen így sikerülhet szélesebb körrel megismertetni a vendéglátóhelyet és az általa nyújtott színvonalat.

Ügyvitel a mindennapokban
A barmanager tanfolyam során lehetőségük van a hallgatóknak elsajátítani azokat az ismereteket, melyek birtokában az árképzés és a mindennapi ügyvitel is zökkenőmentessé tehető. Tulajdonosként, vagy a vállalkozás indításán gondolkodva is hasznos tisztában lenni azzal, milyen adófizetési kötelezettségeknek kell eleget tenni, hogyan számolható el az amortizáció, az eszközök használata. Hasonlóképpen lényeges a készletgazdálkodás lépéseire való odafigyelés, hiszen az eredmények csak így mérhetőek.

Feladatok a papírmunkán túl

A barmanager természetesen nem csak az íróasztal mögött tevékenykedik, hanem döntő feladatokat is vállal a vendéglátóhely kialakítását, marketingjét illetően. A megfelelő személyzet kiválasztásához jó emberismeretre éppen úgy szükség van, mint szakmai hozzáértésre. Miként várhatnánk el alkalmazottainktól, hogy a maximumot hozzák ki magukból, ha mi magunk nem értjük, tulajdonképpen mi is a feladatuk? A barmanager tanfolyam mellett érdemes akár a mixer tanfolyam előnyeit is kihasználni, így beállhatunk a pult mögé szükség esetén, és azt is gyorsan kiismerhetjük, ha a választott szakember esetleg nem felel meg az elvárásoknak. A jó vezető maga is pontosan tudja, mivel jár az egyes munkakörök betöltése, s milyen követelményeket lehet támasztani a szakemberek felé.

Kiknek javasolt a barmanager tanfolyam?

A barmanager tanfolyam mindazok számára ajánlott, akik szeretnének elmélyülni az üzletvezetés teendőiben. Mindegy, hogy már gyakorló tulajdonos, tervezi a nyitást, vagy jelenleg is a területen tevékenykedik, az átfogó, hasznos információk előrébb vihetik céljai megvalósításához. A megfelelő nyelvismeret birtokában akár külföldi munkavállalásban is gondolkodhat, de az itthon indított vendéglátóhelynek is megadhatja a kellő lökést a végzettséggel. Fontos tudni, hogy hosszú távú eredményes piaci jelenlét csak akkor valósulhat meg, ha maximális hozzáértéssel állunk a témához, s a profizmust az alkalmazott munkavállalóktól is elvárjuk. A koordináció, szervezés, tervezés és kivitelezés feladataiban is nagy segítséget nyújthat a célirányos barmanager tanfolyam.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14