Mi a különbség a flair és az american bartending között?

2017.04.22. Bols Mixer Akadémia

flair_tanfolyam
A koktélok világa napjainkban rendkívül népszerű, s nem csak a koktélbárok vendégeként döntünk szívesen mellettük, hanem mixer tanfolyam kapcsán is. A vendéglátás e szegmense megköveteli a jelentős gyakorlatot és a maximális hozzáértést. Ha pedig nem sajnáljuk az időt és az energiát a gyakorlásra, akkor biztos elhelyezkedési esélyekkel kerülhetünk a munkaerő-piacra. Ma már minden neves bár olyan szakembereket keres, akik nem csak a gyakorlatot, de az italokra vonatkozó elméleti tudást illetően is otthonosan mozognak. A klasszikus mixerképzés után is többféle lehetőség közül válogathatunk, fejleszthetjük tudásunkat. A flair tanfolyam segítségével látványt lehet vinni a munkába, de az american bartending tanfolyam is rengeteg újdonsággal várja az érdeklődőket. Nézzük, mely képzést miért érdemes választani!

Flair tanfolyam: fókuszban a látványelemek
flair_tanfolyam_2

Legyen szó akár a hazai bárokról, akár külföldi, világszínvonalat képviselő szórakozóhelyekről, a látványos koktélkészítés alapvető szolgáltatásnak számít. Ha szeretnél a hazai legnívósabb bárokban elhelyezkedni, vagy külföldön képzeled el karriered kiépítését, úgy a flair tanfolyam kínálta lehetőségek bizonyulnak a legjobb választásnak. A precíz és pontos töltéstechnika ismerete legalább olyan fontos, mint a látványos italkészítés. Természetes ez utóbbi mit sem ér, ha hiányzik a megfelelően gyors kiszolgálás. A flair tanfolyam során nem csak az amerikai stílusú bartendingben használt eszközökkel ismerkedhetsz meg, de a szabad töltéstechnikák és a mérce használata nélküli pontos kitöltések trükkjeit is elsajátíthatod. Biztosan találkoztál már Te is olyan szakemberekkel, akik látszólag találomra töltik az italok mennyiségét, és pillanatok alatt a poharakba varázsolják a legismertebb koktélokat, ráadásul azok megjelenésére is ügyelve. A feladat nem ördögtől való, hiszen a megfelelő gyakorlással és elméleti háttértudással Te is szert tehetsz erre a művészetre. A szórakoztató elemek egy idő után rutin mozdulatként fognak jönni, és olyan koreográfiákat is elsajátíthatsz, melyekkel megállhatod a helyed a legnagyobb bárok pultjai mögött is.

American bartending tanfolyam: gyors és látványos kitöltés
american_bartending

Ha a szakmában szeretnél elhelyezkedni, akkor sok esetben a hagyományos mixertanfolyam után hasznos lehet olyan további képzés választása is, mint például az american bartending tanfolyam. Alapokra ehhez mindenképpen szükséged lesz, hiszen a képzés megkövetel már egy bizonyos szintű hozzáértést. A fókusz azonban ennek esetében a pult mögötti mozgás tökéletesítésén és a gyors, látványos kitöltési technikákon van. A szabadkezes kitöltési technika már önmagában is hasznos, és látványos megoldásokat tesz lehetővé. A mérce nélküli kitöltéshez egy speciális számolási technikát kell alkalmaznod, melyet éppen úgy elsajátíthatsz az american bartending tanfolyam során, mint a több ital egy időben készítésének trükkjeit. A szakmában a gyorsaság és a látványos munkavégzés kiemelt jelentőséggel bírnak, de természetesen nem mehetünk el a munkára való felkészülés fázisa mellett sem. A workstation profi berendezése nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy élesben minden zökkenőmentesen és gyorsan menjen.
A flair tanfolyam által megkövetelt látványelemek elsajátítása időigényes feladat, ezért 10 hetes tanfolyamon tehetsz magadévá minden szükséges tudást az eredményes vizsgához. Ellenben az american bartending képzés mindössze 5 hetes, így ha fontosnak tartod az időtényezőt, akkor ez lehet a jó választás számodra. A szakma legjobbjai minden téren mélyreható ismeretekkel rendelkeznek, így ha karrierépítésen gondolkozol, akkor érdemes minél több információt magadba szívni.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14