Miért fontos a mixertanfolyamnál az elméleti háttértudás?

mixer tanfolyam

Napjainkban a mixertanfolyam minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. Mi ennek az oka? A vendéglátóhelyeket, bárokat üzemeltetők előnyben részesítik az olyan szakembereket, akik otthonosan mozognak a koktélkészítés területén, és akár látványos megoldásokkal gazdagítják a kiszolgálás színvonalát. A jól képzett, megfelelő elméleti háttértudással rendelkező profik nem csak hazánkban keresettek, de határainkon túl is egyszerű számukra az elhelyezkedés. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy nem elegendő pusztán az egyes italok és a minél több koktélrecept ismerete.

Több mint pusztán receptek

A mixertanfolyam során elsajátítható tudásanyag jóval többről szól, mint pusztán azokról a koktélreceptekről, melyek tulajdonképpen az interneten keresztül is elérhetőek. Ugyan kétségtelen, hogy a ténylegesen a poharakba kerülő ital mutatja meg, mennyit tud a mixer, de a vendég elégedettsége azon is múlik, miként történik a kiszolgálás. Az alapanyagok keverése művészetnek számít, éppen úgy, mint a díszítés, vagy a különlegességek poharakba varázsolása.

Korszerű megoldások, izgalmas kreációk

Hallottál már a molekuláris mixológiáról? Ismered azokat a különleges italfajtákat, melyeket lassan már elfelejtettünk, de modern italainkban ma is visszaköszönnek, újszerű köntösben? Szeretnéd tudni, hogy készülnek azok a fűszerek, ízesítők, melyekkel teltebbé és ízletesebbé varázsolhatóak a koktélok? A mixertanfolyam során mindezeket az információkat elsajátíthatod, hiszen ez az elméleti tudás képezi az alapján annak, hogy valóban megálld majd a helyed akár a legszínvonalasabb bárokban is.

Hobby tanfolyamtól a haladó képzésig

Már a hobby mixertanfolyam során is felhívják a szakemberek a figyelmet arra, hogy kizárólag a receptekre és a gyakorlatra nem elegendő fókuszálni. Természetesen ez a látványos része a dolognak, de ahhoz, hogy az italok mind ízükben, mind kinézetükben megfeleljenek a legmagasabb igényeknek is, rendkívül lényeges az eszközhasználat, a hőmérsékletre és az állagra figyelés, valamint az egyes alapanyagok jellemzőinek pontos ismerete. A haladó mixertanfolyam alkalmával fókuszba kerülnek a borok is, hiszen ezek is elmaradhatatlan részét képezik a minőségi italfogyasztásnak. Éttermekben, szállodákban, vagy akár tengerjáró hajókon is elhelyezkedhetnek azok a tanulók, akik a borkínálás és az ételek, borok társítása terén is otthonosan mozognak. Hazánk remek borvidékekkel rendelkezik, de a külföldi neves pincészetek is értékes nedűkkel ajándékozzák meg a borkedvelőket. A bor-és pezsgőgyártás folyamatának lépései olyan alapvető ismeretnek számítanak, melyekkel minden valamirevaló szakembernek tisztában kell lennie.

Stílusos eszközhasználat

A mixertanfolyam és a bartender képzés során nem elegendő mindössze az italreceptekkel megismerkedni, hiszen a stílusos eszközhasználat is lényeges. A koktélkészítés során sokféle eszköz áll rendelkezésre és azok használata gyakorlatot és persze elméleti tudást is megkövetel. Nem mindegy, hogyan tartjuk az eszközöket, milyen italhoz mely darabokat részesítjük előnyben. A terület szerelmesei számára érdemes flair tanfolyamon is részt venni, hiszen az üvegdobálás manapság rendkívül népszerű a szórakozóhelyeken.

Ha a vendéglátás területén szeretnél elhelyezkedni és nem mindegy számodra, hogy milyen tudást kapsz, akkor a mixertanfolyam során figyelj az elméletre is, hiszen ez ugyanúgy szerves részét képezi a minőségi munkavégzésnek, mint a gyakorlati ismeretek.

 

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14