Miért népszerű ma a latte art a baristák körében?

latte_art_decoration-2

A barista tanfolyam remek választásnak bizonyul akár átképzés, akár az első szakma elsajátítása kapcsán. A hazai és külföldi színvonalas kávézókban már nélkülözhetetlen az a tudás, melyet a képzés során elsajátíthatunk, s számos vendéglátóhelyre már kifejezett követelménynek számít a terület ismerete. Nem véletlen van ez így, ugyanis a vendégek napjainkban többet várnak el a kávéfogyasztástól, mint pusztán a szükséges energialöket biztosítását. Egy jó kávézó hangulata semmihez sem fogható energiákkal tölt fel, s az italok kapcsán a díszítés, az ízek és az illatok egyaránt fontos szerephez jutnak.

Latte art: művészet a kávékínálásban
images

A barista tanfolyam mellett döntők rendszerint a Latte art művészetét is szeretnék a lehető legtökéletesebben elsajátítani. Miért fontos ez? Napjainkban alig akad olyan igényes kávézó, ahol a kínált fekete tetején ne találkozhatnánk igényes mintákkal, melyek egyértelműen hozzáadnak a kávé élvezeti értékéhez. Vendégként saját tapasztalatunkból is tudhatjuk, hogy ezt olyan kedvességnek érezzük a vendéglátóhely részéről, mely azonnal szimpatikussá teszi azt. A barista szakemberek hozzáértését is maximálisan lemérhetjük abból, milyen színvonalon kínálják a kért italt, s az ízek mellett egyéb tényezőkre is figyelmet fordítanak-e. Az alma vagy a szív minta már-már alapnak számít, de természetesen csak a barista ügyességétől, fantáziájától függ, hogy milyen minta kerül a kávé tetejére. A kettes, illetve a hármas tulipán minta szintén nagyon népszerűek, s ennek tökéletesítésére a Rosetta minta is igen mutatós. A Latte art tanfolyam során elsajátíthatják a hallgatók az alapöntéseket, valamint gyakorlással tökéletesíthetik azokat. Nagyon fontos, hogy mind a habosítási technikák, mint a felhasznált alapanyagok tekintetében a megfelelő gyakorlati és elméleti ismeretekkel rendelkezzenek a jövő baristái, hiszen mindezek nélkülözhetetlenek a tökéletes tejhab készítéséhez, valamint az arra való rajzoláshoz.

Latte art tanfolyam: szakértelem felsőfokon
latte_art

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a munkaerő-piacon a vendéglátóhelyek tulajdonosai egyértelműen előnyben részesítik azokat a munkavállalókat, akik rendelkeznek a megfelelő végzettséggel és gyakorlati tudással. Ugyan tény, hogy rengeteg gyakorlás szükséges a profi kávékészítéshez, s ezt a hétköznapi rutinban lehet a leginkább megtanulni, de a barista tanfolyam remek kiindulópontot biztosít az elhelyezkedéshez. Mivel profik kezei alatt sajátítható el a tudás, így biztosak lehetünk abban, hogy valóban a hétköznapokban előforduló területek kerülnek fókuszba és a gyakorlatra helyeződik a hangsúly jelentős része.

Több mint csak egy kávé

Az otthon elfogyasztott reggeli kávén túl napközben is előfordul, hogy betérünk valamelyik kávézóba. Mindegy, hogy egy kis olvasnivaló társaságában töltjük az időt, vagy legjobb barátunkkal, esetleg üzleti partnerünkkel beszélünk meg találkozót, általában magas színvonalú kiszolgálást várunk el a pénzünkért. Ez nem csak abban merül ki, hogy milyen ízvilággal bír a kapott ital, hanem annak megjelenésére is hangsúlyt helyezünk. Különösen így van ez az olyan élvezeti értékkel bíró italok esetében, mint amilyen a kávé. A gőzölgő fekete a tetején levő krémes habbal és az abba rajzolt mintákkal többet képvisel, mint pusztán egy energiát adó italt. A kávézás színvonalának emeléséhez ma már nélkülözhetetlen a Latte art ismerete és kimagasló minőségben történő gyakorlása. A barista tanfolyam elvégzése után, vagy akár mellette is remek választás lehet a szakmaiságot tovább növelő Latte art képzés.

 Ha latte art képzésre szeretnél csatlakozni kattints ide.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14