Milyen munkaeszközökre lesz szükséged, ha elvégzel egy mixertanfolyamot?

2017.04.25 Bols Mixer Akadémia

mixertanfolyam

A mixertanfolyam népszerűségét nem csak annak köszönheti, hogy egy napjainkban igencsak divatos szakmát kaphatunk, hanem az elhelyezkedési lehetőségek körének jelentős bővülése miatt is. A hazai vendéglátóhelyek megfelelő szegmensében értékkel bír a végzettség, s ha a szakember valóban ért is ahhoz, amit csinál, akkor szép karrier állhat előtte. Nem ritka, hogy a bartender végzettség megszerzésével külföldi munkalehetőségek is megnyílnak a profik előtt, ami anyagiak tekintetében sem elhanyagolható szempont. Természetesen korántsem mindegy, hogy milyen iskolában végezzük el a szükséges tanfolyamot, és ott mekkora hangsúlyt helyeznek a gyakorlati ismeretekre. Tény az is, hogy csak a gyakorlat kevésnek bizonyul, hiszen nagyon fontos az elméleti háttértudás is. Az érdeklődőkben gyakran felmerülő kérdés, hogy mixerként milyen eszközöket kell majd rutinszerűen használni.

 

boston_shaker

Boston shaker, az alap darab

A Boston shaker nevét szakmai berkekben kivétel nélkül mindenki ismeri, hiszen egy rendkívül elterjedt shaker fajtáról van szó esetében. Rendszerint a pörgős bárokban szokták alkalmazni, de akár otthoni használatra is beszerezhetik a hobby mixerkedés iránt érdeklődők. Az eszköz alapvetően két részből áll. A fém tartályt tin-nek nevezzük, de a sima shaker elnevezés is ismeretes. Ez mellé társul egy főként üvegből készült keverőpohár. A tin belső mérete mindig ugyanakkora, hasonlóképpen a keverőpohár szájának kerülete is állandó, így a két részt gond nélkül egymásba lehet csúsztatni. A Boston shaker használata kétségkívül megköveteli a tapasztalatot és azt, hogy rutinszerűen sikerüljön kézbe venni azt, de mindezt a tudást a mixer tanfolyam során bárki elsajátíthatja, s sok gyakorlással tökélyre fejlesztheti. A keverőpohár részbe kerül a jég, valamint a készíteni kívánt koktélhoz az alapanyagok. Erre helyezzük rá a tin-t, majd miután rányomtuk, két kézzel fogjuk a pohár és a tin alját, s a megfelelő technikával összerázzuk azt. Amint végeztük, a tin-t helyezzük az asztalra, majd eltávolítjuk róla az üvegpoharat, s így a koktél a tin-ben lesz. Míg a Manhattan shaker tartalmaz szűrőt, addig a Boston shaker esetében ezt külön rá kell helyezni a tin-re. A shaker kétségkívül a mixer alapvető kelléke, hiszen a gyümölcslevek, szirupok, likőrök összerázásához nélkülözhetetlennek bizonyul. Méret tekintetében kizárólag olyan típus bizonyul megfelelőnek, amiben legalább két ital elfér jéggel együtt. Báreszközöket a koktél boltból lehet vásárolni!

Díszítés, a koktélok lelke
koktel_diszek
Ha koktélkészítésről van szó, akkor a díszítés kérdése mellett biztosan nem mehetünk el. Ehhez olyan alapvető eszközökre lesz szükség, mint a hámozó kés, a vágódeszka, vagy a citromfacsaró. Márthatjuk a pohár szélét citromba és cukorba, készíthetünk mesteri kreációkat gyümölcsök felhasználásával, a díszítésnek tulajdonképpen csak a fantáziánk, és persze a pohárba került ital jellege szabhat határt. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a kitöltés előtt a bárkanál, a mérőpoharak, és a jégtörő is jó szolgálatot tehetnek, s tulajdonképpen egyetlen mixer eszköztárából sem hiányozhatnak. Ha a vendéglátás területén tervezed jövődet, és nem áll Tőled távol az éjszakai szórakozóhelyek világa sem, akkor érdemes lehet a mixer tanfolyam mellett letenned a voksot. Az American Bartending képzés a szakma csúcsát jelenti, hiszen itt elsajátíthatod a szabad kezes kitöltési technikát, és egyszerre több ital látványos poharakba varázsolása sem jelenthet kihívást. A területükön kiváló profik számára nyitott az út a karrierépítés és akár az ismertté válás felé.

Ha a mixertanfolyam érdekel irány a Bols Mixer Akadémia! Kattints ide.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14