Régebben tanultad, de már elfelejtetted?

barista
Szívesen elhelyezkednél a vendéglátás területén, de úgy érzed, tudásod nem elegendő ehhez? Sokan vannak úgy vele, hogy megszerezték szakmájukat, de az évek során egészen más területen tevékenykedtek. Míg az autóvezetést, vagy a gépelést nehéz elfelejteni, addig egy szakma elméleti és gyakorlati része kikophat tudásunkból. A tapasztalatok ráadásul azt mutatják, hogy vannak olyan szakterületek, amelyek néhány év alatt is rengeteget változnak. Újszerű alapanyagok, kiszolgálási módok, italkészítési trendek váltják egymást, így korántsem mindegy, mennyire mozogsz otthonosan az aktualitásokat illetően. Jó hír viszont, hogy vannak olyan tanfolyamok, amelyek néhány hét alatt lehetővé teszik az ismeretek felelevenítését.  Ismétlés a tudás anyja- szokták mondani. Ez pedig a vendéglátás területén kétségkívül így van.

Friss tudással a munkaerő-piacon

Ha az elhelyezkedési esélyeket vesszük górcső alá, akkor érdemes a frissen szerzett szaktudásra helyezni a hangsúlyt. Sokan vannak, akiknek önéletrajzában többféle szakképesítés is szerepel. Hiába szereztünk azonban öt-tíz évvel ezelőtt szakmát, ha azóta nem használtuk azt. A munkáltatók rendszerint előnyben részesítik azokat a jelentkezőket, akik már nagy tapasztalattal rendelkeznek, vagy a megfelelő színvonalon tevékenykedő oktatási intézményben szereztek szakképesítést.  Ez utóbbi azért is nagyon fontos, mert korántsem mindegy, milyen szakemberek kezei között tanultak, és egyensúlyban volt-e a képzés során az elméleti és gyakorlati tudás megszerzése. Még mindig gyakori az a tévhit, miszerint a vendéglátás területén kizárólag a gyakorlati tapasztalatra célszerű fókuszálni. Sajnos hiába emberközpontú a pultos és végzi szorgalommal munkáját, ha nem mozog otthonosan az egyes italokra vonatkozó jellemzőket illetően. Ez a komplex tudás ugyanis nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a megfelelő színvonalon tudja kínálni az italokat a vendégeknek. Saját tapasztalatunkból bizonyára mindannyian tudjuk, hogy azokat a vendéglátóhelyeket, koktélbárokat részesítjük előnyben, ahol nem csak kedves a kiszolgálás, de az italok minőségét, társítását illetően és a legmagasabb színvonalat kaphatjuk.

Szerezz tudást jó hangulatú órákon!

Ha tanulásról és szakképesítésről van szó, akkor legtöbbeknek azonnal az iskolapadban töltött unalmas órák jutnak eszünkbe. Ma azonban már egyre több olyan intézmény van, ahol arra is fókuszálnak az oktatók, hogy a résztvevők maximálisan jól érezzék magukat, és nem valamiféle unalmas, letudnivaló kötelezettségnek éljék meg a képzéssel töltött időt.  Mindegy hogy Barista képzésen szeretnél részt venni, és a kávékészítés művészetében mélyednél el, vagy Mixer tanfolyam keretein belül szereznéd meg álmaid végzettségét, a jó hangulatú órák nem csak új barátságokat és ismeretségeket rejtenek magukban, hanem olyan tudást is, melyeket majd a gyakorlatban is garantáltan hasznosítani tudsz.

Munkavállalás itthon és külföldön

A jó hangulatú oktatásnak köszönhetően  egyszerűen, szinte észrevétlenül szívhatod magadba a tudást, és  sajátíthatsz el mindent, amire szükséged lehet munkavállalás során. Sokan vannak, akik jövőjüket a vendéglátás területén, külföldön képzelik el.  Az álom nem a valóságtól elrugaszkodott, ugyanis egyre többen próbálnak szerencsét külföldön. Ma már remek közvetítő irodák és megbízható álláshirdetések várják az érdeklődőket, akik bármelyik országban, vagy akár tengerjáró hajókon is megtalálhatják az ideális lehetőséget. Nem csak az ígéretes bérek, de a jelentős tapasztalatszerzés is a külföldi munkavállalás mellett szólnak. Ha életedet a jövőben itthon képzeled el, akkor is hasznos az anyagi biztonság szempontjából a külföldi kitekintés.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14