Tapasztalatod van, de szükséges végzettség is?

pultos_tanfolyam_2
Ha álláskeresésről van szó, napjainkban gyakran előfordul, hogy csak a megfelelő végzettség birtokában nyerhetjük el a megpályázott állást. Sok esetben azért is okoz ez problémát, mert a munkavégzés szempontjából a legfontosabb a teendők gyakorlatban való megvalósítása. Ha ehhez rendelkezünk is a megfelelő képességekkel, mégsem indulhatunk neki sikeresen a pályázatnak akkor, ha csak szakirányú végzettség esetén kaphatnánk meg a munkát. A helyzet különösen kritikus a pályakezdők esetében. Sokan vannak ugyanis, akik még nem tudják, milyen irányba induljanak el a továbbtanulás kapcsán, és egy-két évig a munkaerőpiacon szereznek tapasztalatot. Előfordulhat, hogy éppen a vendéglátásban találják meg azt a területet, amely igazán közel áll hozzájuk. Továbblépés, karrierépítés, vagy egyszerűen csak munkahelyváltás kapcsán azonban gyakran azzal szembesülnek, hogy hiányzik a megfelelő papír mindehhez.

A végzettség hiánya többé nem akadály!

Napjaink munkaerőpiacán sokszor azt mutatják a tapasztalatok, hogy még a legegyszerűbb munkakör betöltéséhez is elvárják a munkáltatók a szakirányú végzettséget. Ugyan a gyakorlat kétségkívül nagyon fontos, mégis gyakran találkozni azzal a helyzettel, hogy az kapja meg a munkát, aki gyakorlattal ugyan nem, de a megfelelő végzettséggel rendelkezik. Legyen szó akár pultos szakképzésről, mixer tanfolyamról, vagy ezek magas színvonalú továbbképzéseiről, fontos, hogy a megfelelő intézményt válaszd a bizonyítvány megszerzéséhez.  Nem mindegy, milyen szakemberektől sajátítod el a szakmát, mint ahogyan nem elhanyagolható szempont a gyakorlati és az elméleti képzés kettősére való fókuszálás sem.  Egy jó szakember mindkettő kapcsán otthonosan mozog, hiszen egyik tudás sem lehet teljes a másik nélkül.

Felejtsd el a kudarcokat!

Az álláskeresés a legtöbbek számára sok stresszel jár. Gyakran 30-40 önéletrajzot is el kell küldeni ahhoz, hogy egyáltalán behívjanak állásinterjúra. Esélyeidet jelentősen javíthatod azzal, ha megvalósítod a sokak által vágyott több lábon állást. Mire gondolunk pontosan? A munkáltatók rendszerint előnyben részesítik azokat a jelentkezőket, akik többféle szakirányú végzettséggel is rendelkeznek. Ha a pultos képzés mellé elvégzel egy mixer tanfolyamot, már sokkal kelendőbb leszel a munkaerőpiacon. Természetesen akkor sem lehetetlen megtalálni álmaid munkáját, ha csak egyetlen bizonyítvánnyal a zsebedben keresed azt. A legfontosabb, hogy tudd, milyen irányba mozdulnál, melyik az a terület, amely igazán közel áll hozzád és szívesen is tevékenykednél benne.  A karrierépítés első és legfontosabb titka éppen az, hogy szeresd, amit csinálsz. Ha ez így van, akkor a munkával töltött időt maximálisan ki tudod használni és nem okoz majd terhet saját magad továbbképzése, az új ismeretek elsajátítása, az aktualitások begyűjtése. Ha hiszel magadban, mások is el fogják hinni rólad, hogy képes vagy ellátni a megpályázott munkakört.
Természetesen, még a megfelelő végzettség birtokában is előfordulhat, hogy a munkáltató választása nem rád esik majd. Mit tehetsz ilyenkor?  A legfontosabb az, hogy ne kudarcként éld meg a dolgot. Racionálisan szemlélve a helyzetet érdemes átlátnod, hogy egy-egy álláslehetőségre gyakran sokszoros a túljelentkezés. Hiába vagy jó, ha csak egyetlen betöltendő állásra keresnek munkaerőt. Esélyeidet viszont kétségkívül javíthatod azzal, ha a gyakorlati tapasztalat mellé a megfelelő végzettséget is magadénak tudhatod. Ma már az ország minden pontján lehetőséged nyílik arra, hogy szakmát szerezz a vendéglátás területén. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez az a terület, ahol szinte mindig találhatsz megüresedett állást. Ha nem éred be a hazai jövedelmi viszonyokkal és karrier lehetőségekkel, akkor érdemes megpróbálnod a külföldi munkavállalást, mely mellett egyre többen teszik le voksukat napjainkban. A megfelelő vendéglátóipari szakmával szállodákban, éttermekben, wellness központokban, gyógyfürdőkben, vagy akár óceánjáró luxushajókon is elhelyezkedhetsz.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14