Top 15 őszi koktélválogatás a világ híres bárjaiból és bártendereitől.

2017-03-19 Bols Mixer Akadémia

bevezet_ozsi_koktelok
Az ősz az egyik legérdekesebb és legmisztikusabb évszaka az évnek. Bár a nyár még csak most jön de ahogy az majd elmúlik és az éjszakák kezdenek hosszabbak lenni a fák levelei elkezdenek barnulni, majd lehullanak és jön az ősz. Ekkor jön el sok erdei bogyós gyümölcs szezonja, az almáé és a gombáé is. A Londoniaknak gyönyörű parkjaik vannak ahol az őszt csodálatos színekben figyelhetjük meg. A Richmond Park ebben az évszakban gyönyörű a fák levelei festői szépségben pompáznak.
A bártenderek általában az évszakokhoz illő koktélokat is készítenek. Ez látszik a felhasznált alapanyagokon, vagy a szervírozás módján és a pohárválasztáson is.
Összeválogattuk a 15 legérdekesebb őszre jellemző koktélt a híres koktélbárok és bártenderek ajánlatából. 

Forest Floor at Nightjar
Forest-Floor-427x640
A bártender ezt a koktélt egy bagoly formájú kancsóban szervírozta némi tölgyfa füsttel, falevelekkel tálalva. Ez a koktél a Nightjar új itallapján szerepel. A koktél elég ütős ami garantáltan felmelegít az elfogyasztásakor. 12 éves glenfiddich whisky-t, Hennessy Fine cognac, holy szirupot nyírfával és gombával ízesített szódát, alma jégbort, mandarint és Mastiha likőrt.

Combined Arms at Hawksmoor
combined-arms-Hawksmoor-640x427
Hawksmoor bárban nem új keletű a kézműves koktélok készítése, ez a koktél egy korty az őszből amit egy kézzel faragott jégkockára töltöttek egy old fashioned pohárba. A 18 éves Caol Ila whisky adja az alapját pár csepp nyírfa sziruppal, Cocchi Rosa Americano, és Del Maguey Minero Mezcal. Igen érdekes kombináció.

East India Barrel Punch at Aqua Shard
aqua-shard-East-India-Barrel-Punch-640x480
Az Aqua Shard új koktéllapján szerepelt a East India Barrel Punch koktél. Az ital felmelegített konyak, arrack, mogyoró szirup, fahéj teát tartalmaz, pörkölt mogyoró kíséretében. Mindezt egy gyönyörű magas koktélpohárba szervírozva. Az italba egy tömbjégből kézzel kifaragott jégdarab került ami csodálatos áttetsző és kristályosan csillog.
A koktélt eredetileg egy hordó formájú üvegben szervírozzák és a vendégnek az üres poharat adják benne a jéggel, így megvan némi játékosság is amikor a vendég töltögeti magának a koktélt.

Woodland Negroni at Duck & Waffle
DW-Woodland-Negroni-427x640
Ez a varázslatos koktél az őszt idézi elénk és amikor belekortyolunk a hulló falevelek jelennek meg a gondolatainkban. A negroni szerelmeseinek készült ez a koktél ami egyfajta twist. A Camparit mohás tölgyfával fuzionálták 24 órán keresztül és úgy adták hozzá a gint a vermutot és pár csepp Fromica Rufa bittert. Aki ezt kóstolta azt mondta az italról, olyan mint egy meleg ölelés a természet kebléről.

Neck Oil #2 at Worship Street Whistling Shop
Neck-Oil-No.-2-640x426
A Worship Street Whistling Shops-ban ezzel a koktéllal a 4 elem inspirálta a bártendereket, a föld a tűz, a víz és a levegő. A koktél alapját hordóban érlelt Hennessy konyak adja, és a Woodford almapárlat, kacsazsír, cider, sour apple likőr, és Barrel Aged bitter. Ilyen italokat csak egy haladó mixer tanfolyamon láthatsz egyszerűen csodálatos kombináció, és hát a kacsazsír teszi bársonyossá a Neck Oil #2 koktélt.

Apple Pie at Scarfes Bar
Apple-Pie-640x440
A Scarfes bár a Rosewood hotelben egy speciális sarokban található, ahol rajzfilmeket vetítenek. Az ital pezsgővel és fahéjjal készült almapürével és fahéjporral, és alma cider borecettel készült. Koktél dísznek pedig dehidratált almaszeletet használtak fel.

Gin and Milk at the Bloomsbury Club Bar
gin-and-milk-copy-426x640
A Bloomsbury Club Bar ban csillogó fényeinél készült ez a finom koktél ami tejjel Hayman’s Old Tom ginnel és szerecsendióval készült. Erre a koktélra azt mondták, hogy az anyakirálynő kedvenc itala.

Combine Harvester at Oskar’s Bar at Dabbous
Combine-Harvester-640x427
Az ősz nem létezhet alma cider brandy nélkül. Oskar Kinberg készítette ezt az igazi őszi koktélt, Pedro Ximenez sherry, Maraschino likőr, alma brandy, citromlé, alma lé, és méz hozzáadásával. Ebben az italban a az alma és a méz kihozzák a sherry kellemes ízét.

The Tragedy of Lord George at Plateau
Tragedy-of-Lord-George-640x339
Ebben a koktélban az illatok kaptak fontos szerepet, az egész koktél egy igen férfias illatot kapott a brandy borotvaszappan illatát a tonkabab a markáns fás jegyeivel. A koktél alapját a Atlantico rum adja és a csilis szarvasgombás teával tették fűszeressé, a harmóniát pedig a Lapponica lingonberry likőrrel állították be. Ez egy igazi illat és íz kavalkád ami az őszi koktélokat illeti és mindezt egy nagy és öblös konyakos pohárban szervírozva.

Gentleman’s Sympathy at Reverend JW Simpson
Gentlemans-Symphony-427x640

A koktél tálalása is igen érdekes egy bakelit lemezen egy darabka keserű csokoládén a friss füge és a koktél, szép és dekadens kombináció. Ez egy igazi whisky koktél aminek az alapját szarvasgombával fuzionált Four Roses Bourbon whisky adja, házi készítésű füge lekvárral és füge bitterrel. Abban ne vagyunk biztosak, hogy a lemezt hazavihetjük a koktél elfogyasztása után de reméljük a bártenderek így gondolták.


Oh my Gourd! at City Social
Oh-my-Gourd-640x426
A koktélt Tim Laferla a Michelin csillagos City Social bármanagere készítette, sütőtökből, licsivel mézzel és agavéval fuzionált Tapatio Blanco Tequilával. Dekorációnak pedig egy szelet sütőtök csipszet csiptetett a pohár szélére.

Natural Born Gatherer at Dandelyan
Natural-Born-Gatherer-476x640
Az ősz ideális évszak az erdei gombák gyűjtésére. Ebben a koktélban is találhatunk gombát, mégpedig szarvasgombát és Ford Gint, dinnye bort, bodzavirágot, és szódát. A koktélt a készítője shiso levéllel egy szelet szárított gombával és szarvasgomba porral dekorálta.

Smells like Tea ‘n’ Spirits at K Bar
K-Bar_Smells-Like-TeanSpirits-cocktail_300dpi-1-640x427
Talán a legszebb koktél ebben a listában amit a K Bar bártenderei alkottak ezzel az ehető pasztell színű virággal. Az ital earl grey teával fuzionált Sipsmith ginnel grapefruit lével, cukorral, és tojásfehérjével készült. Letisztult és csodálatos íz kombináció ami szemet gyönyörködtető látvánnyal párosult. Ez igen ezt érdemes tanítani a mixertanfolyamokon vagy a mixer iskolák tananyagaként is szolgálhat a bártenderek okításánál.

5pm Lullaby at White Lyan
5PM-LULLABY-427x640
Ez a koktél a White Lyan bár uj menüjén szerepel ami Lyan bourbon whisky-ből candelilla viaszból, rye vermutból és házi készítésű tölgyfa bitterből ál.

Robin Hood Quince of Thieves at Blind Pig
Robin-Hood-Quince-of-Thieves-640x468
Ezzel a névvel csak a Sohoban a Blind Pig ben lévő speakeasy koktélbárban lehet koktélt feltenni a menüre. A koktélt az 5 éves Sommerset almapálinkából készítették, Quince likőrrel, mézzel, citromlével, és egy kis aranyos bébi alma dekorációval.

Ha tetszett a cikk olvass minket legközeleb is! Ha pedig érdekel a koktélok világa itt tudsz mixertanfolyamra jelentkezni. Ha pedig koktél alapanyagot keresel a koktélbolt-ban válogass belőlük.
A cikk forrása: https://www.thedrinksbusiness.com/2016/10/15-decadent-autumn-cocktails/

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14