Válassz Te is hiányszakmát!

pincer
Pályaválasztás előtt állsz?  Olyan szakmát szeretnél választani, amelyet a gyakorlati életben is hasznosítani tudsz majd?  A munkaerő piaci helyzetet látva sokan tartanak attól, hogy  akár több évnyi tanulás zárul azzal, hogy nem sikerül az aktuális keresletnek megfelelő területen végzettséget szerezni.  Vannak, akik nem szeretnének legalább négy-öt éven keresztül felnőtt fejjel az iskolapadban ülni, és mihamarabb hasznosítható, ténylegesen is keresett szakmát szeretnének magunkénak tudni. Időről időre napvilágot látnak statisztikák és rangsorok arra vonatkozóan, hogy mely szakmák a leginkább keresettek napjainkban.  A hiányszakmák között régóta előkelő helyet foglal el a vendéglátás területe, mely itthon és külföldön is számos lehetőséget tartogat a munkavállalóknak.

pincer_tanfolyam
Színvonalas tanfolyamok profi szakemberekkel
Ha sorra vennénk a vendéglátás területén keresett szakmákat, akkor a pultos minden valószínűség szerint vezetné a listát.  Nem csak Budapesten és nagyvárosainkban hirdetnek rendszeresen álláslehetőségeket a területen, hanem tulajdonképpen az ország minden pontján.  Legyen szó akár éttermekről, bárokról, szállodákról, éjszakai szórakozóhelyekről, a tapasztalatok azt mutatják, hogy pultosból sosem lehet elég.  A népszerűségi listán egyébként a mixer is rendkívül keresettnek bizonyul, hiszen vannak olyan vendéglátóhelyek, ahol egyszerűen nélkülözhetetlen a szakmájához maximálisan értő, profi mixer alkalmazása.  Többféle szintű tanfolyam közül válogathatnak az érdeklődők. A szakemberek azt javasolják, hogy a választott területet teljes egészében érdemes magunkévá tenni, így jó eséllyel indulhatunk egy valóban színvonalas álláslehetőségért.

Külföldi munkavállalás? Miért ne?
Ha álmodoztál már arról, hogy egy luxus óceánjárón dolgozol mixerként, vagy valamelyik európai nagyváros éttermében végzed pultosként feladataidat, akkor lehet, hogy itt az ideje új szakmát elsajátítanod. A vendéglátás területén végzett, szakmájukat tényleg értő profik számára a külföldi munkavállalás sem lehetetlen.  Napjainkban egyre több fiatal teszi próbára képességeit határainkon túl, hiszen nemcsak jelentős tapasztalatot szerezhetnek külföldön, hanem a hazai bérek sokszorosát is megkereshetik. Ugyan kétségtelen hogy a külföldi munkavállalás bárki számára csábítónak tűnik, mégis, magyar mentalitásunktól gyakran távol áll a biztonságos otthon elhagyása. Sokan vannak, akik már régóta külföldön dolgoznak és a vendéglátás területén képzelik el továbbra is jövőjüket. Az ő véleményük megegyezik abban, hogy csak nekivágni nehéz az ismeretlennek. Természetesen mindennek megvan a maga anyagi vonzata is,  a szakmaszerzés és  nyelvtanulás mind kiadással járnak. A tapasztalatok szerint viszont a befektetett pénz hamar megtérül a kinti magas bérek miatt.

Válassz hiányszakmát a biztos elhelyezkedésért!
Amikor pályaválasztás előtt állunk, akkor rendszerint az az elv szokott vezetni bennünket, hogy a jövőben valóban boldogulni tudjunk majd a választott szakterületen.  Mindegy, hogy itthon, vagy külföldön szeretnél elhelyezkedni, a vendéglátás remek választásnak bizonyul azok részéről, akik szívesen dolgoznak emberek között és akár az esti, éjszakai munkavégzés sem okoz számukra problémát. A területen hatalmas munkaerőhiány tapasztalható, éppen ezért érdemes elgondolkodni a vendéglátóipari szakmák valamelyikének megszerzésén. Fontos, hogy jól válasszuk meg a szakképző intézetet, és kizárólag olyan mellett tegyük le a voksot, mely egyaránt hangsúlyt helyez az elméleti és gyakorlati oktatásra is. Az igazán jó szakemberek mindkét területen otthonosan mozognak és birtokában vannak azoknak a kvalitásoknak, melyek megfelelő munkavállalóvá teszik őket a vendéglátás területén.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14