Végezd el a barista tanfolyamot és megtanulod a különböző kávék felhasználását is!

2017.04.20 Bols Mixer Akadémia

barista

Barista tanfolyam elvégzésén gondolkodsz? A választás remek, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy ma már minden színvonalas kávézóban képzett szakemberek készítik az élénkítő finomságokat. Nem csak hazai elhelyezkedéshez jön jól a barista képzés, hanem akkor is, ha külföldön szeretnénk munkát vállalni és a vendéglátás területén képzeljük el jövőnket. A kávéfogyasztás szerves részét képezi az a fajta rituálé, amivel az igényes kávézókban találkozhatunk. A hangulat, az illatok és persze a gőzölgő fekete megjelenése mind-mind hozzátartoznak azokhoz a percekhez, melyeket egyedül vagy társaságban a feltöltődésnek szentelünk. A barista tanfolyam lehetőséget teremt arra, hogy a kávégépek használatán, a tejkrém készítés művészetén és a díszítési technikákon túl az egyes kávéfajtákkal is megismerkedhessenek a résztvevők. A területen a gyakorlat legalább olyan fontos, mint az elméleti tudás. Ugyan vendégként csak a dolog gyakorlati részével szembesülünk a kávézókban, de a megfelelő minőség nyújtásához nélkülözhetetlenek azok az ismeretek, melyek az alapanyagok alkalmazására, tárolására, fajtánként elkülönítésére vonatkoznak.

Arabica és a Robusta
robusta

A legtöbb kávégyártó a babkávé cserjéjének két legismertebb fajtáját dolgozza fel, mégpedig az Arabica és a Robusta névre hallgatóikat. Természetesen léteznek mindkettőnek speciális, nemesített fajtái, de a legtöbben mégis a felsorolt kettőt forgalmazzák és fogyasztják. S hogy mi a különbség közöttük? Az Arabica mesze meghaladja a másikat íz és aroma tekintetében. A trópusi égövben, körülbelül 1000-2000 méteres magasságban termesztett kávéfajta ráadásul alacsonyabb koffeintartalommal bír, mint a Robuszta, így azok számára is remek választás, akik inkább, mint ínyencek fogyasztják az italt és nem feltétlen annak felpörgető jellege az elsődleges cél. További nagy előnye, hogy a kávészemekben levő savnak köszönhetően egyfajta kellemes, karamelles utóízzel is bír a belőle készült fekete. Mivel az Arabica cserje érzékenyebb a környezeti hatásokra, így természetesen ára is borsosabb. A Robusta kávécserjék akár már 200 méteres magasságban is megélnek és sokkal igénytelenebb fajtának mondhatóak, mint az Arabica. Kesernyés ízvilággal rendelkezik és jelentősen olcsóbb kategória. Eszpresszó készítéséhez elengedhetetlen, hogy legalább olyan kávékeveréket válasszunk, amely Robuszta kávét is tartalmaz.

Nem csak kávéfőzésről szól!
haladobarista

A barista iskola kínálta képzés azonban korántsem csak arról szól, hogy a hallgatók elsajátítják a kávégép használatát, hiszen ennél jóval több ismeretre van szükség a terület profijaként. Ha nívós versenyeken nem is szeretnél részt venni a tejkrémkészítési tudományoddal, de az espresso tökéletes elkészítése legalább olyan fontos területe a minőségi kiszolgálásnak, mint az emberi tényezőre és a kapcsolódó teendőkre való odafigyelés. A kávézóban végzett munka során a nyitás, a zárás, a helyiség atmoszférájának és hangulatának megteremtése is feladatként hárulnak a szakemberekre.

Barista képzés külföldi munkavállaláshoz is

Európai vendéglátóhelyeken, vagy akár óceánjáró hajókon is elhelyezkedhetsz a megfelelő tanfolyam elvégzése után. Fontos tisztában lenned azzal, hogy nagyon sok gyakorlásra van szükség, míg a terület profijává válsz, ám ha időt és energiát nem kímélsz, akkor a barista tanfolyam valóban kiváló befektetésnek bizonyul jövődbe. A külföldi munkavállalás érdekében kétnyelvű tanúsítvány kerül kiállításra a sikeres vizsga után, így önéletrajzodat is olyan tapasztalattal gazdagíthatod, mely előrébb vihet a karrier és az anyagi biztonság felé vezető úton.

 

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14