Bár. Kultúra. Bárkultúra

A gasztronómia nem csak az ételekről, hanem az italokról is szól. Évek óta alkoholos italok marketingkommunikációjával foglalkozunk, így kézenfekvő volt az ötlet, hogy saját tudásunkat és tapasztalatainkat a budapesti bárok között vizsgálódva egy nagyobb közönséggel is megosszuk. Valljuk, hogy ahhoz, hogy fergetegesen érezzük magunkat az éjszakában, bőven elég 2-3 kitűnően elkészített koktél.

Úgy tűnik, sokunknak fogalma sincs arról, hogy milyen italokat iszunk, szeretünk vagy szeretnénk. A gasztronómia ezen ágával vajmi keveset foglalkozunk manapság. Örvendetes ugyan a borászati ismeretek egyre szélesebb körben való elterjedése, de a koktélokat, likőröket, párlatokat és általában a nagyon fura és gusztustalan névre hallgató „égetett szeszeket” (szemben az angol „spirit” elnevezéssel, amely lelket is jelent!!) még mindig homály övezi.

Mi abban szeretnénk segíteni és ösztönözni a laikus fogyasztót, vagy éppen kezdő bártendereket, hogy ismerjenek meg és próbáljanak ki minél többféle minőségi italt (amelyek alapszeszi lepárlással vagy akár érleléssel és nem a+b+c összetevők és aromák vegyítésével készülnek). Szeretnénk bevezetni olvasóinkat a likőrök világába és mesélni a kevert italok történetéről. Célunk, hogy mindenki találja meg a saját kedvencét!

Nem mellesleg bárokba is elkalandozunk. Sokszor szembesültünk azzal is, hogy egy-egy koktélt csak egy pocsék minőségű alapanyag ízének elfedése miatt ajánlgat nekünk hevesen a bártender. Mi megmondjuk a tutit: miért jó az étkezés előtt aperitifet fogyasztani, ihatsz-e kék színű koktélt, a bártender kezét vagy szemét figyeld-e, és hogy egy többezer forintos whiskyt érdemes-e koktélként elfogyasztanod.

Segítünk berendezni az otthoni bárszekrényedet, mesélünk a világon létező különböző koktélkultúrákról és elrepítünk számos városba, ahonnan friss hírekkel és jó ötletekkel szeretnénk színesebbé tenni az italismereteiteket. Hisszük, hogy az italok elfogyasztásánál nem a mennyiség, hanem a minőség az elsődleges cél. Fontosnak tartjuk, hogy a magyarországi bárkultúra fejlődjön, és mindannyian szeretettel forduljunk ehhez az izgalmas, szerethető és egyben veszélyes, így mértéket igénylő kulináris területhez is.

Reméljük, csatlakoztok ti is hozzánk és lesz kedvetek jobban megismerni ezt a színes, hosszú múltra visszatekintő, változatos, izgalmas világot.

Szeretettel,

Orosz Bogi és Erdélyi Csilla
barkultura.blog.hu

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14