A bárosok világa

Ebben a hónapban Szabó Dávidot ismerhetitek meg a Hendrick’s Brand Ambassadorját

 

Hogyan lettél bártender?

19 éves koromban szerettem volna olyan dolgot csinálni, amiben kiélhettem a kreativitásom ezért elvégeztem egy mixer képzést a Bols Mixer Akadémián. Később a vendéglátás minden területén szereztem tapasztalatot. Dolgoztam étteremben, kávézóban, szórakozó helyen, míg végül egy igazi koktélbár létrehozásában vehettem részt, melyben a mai napig dolgozom. A bár megszületése óta gondolnám magam bártendernek, hiszen már nem csak megadott receptúra alapján készítek italokat, hanem személyre szabottan is.

 

Ki volt rád a legnagyobb hatással a bártender szakmában és miért?

Mikor a jelenlegi munkahelyemen, a Warm Up bárban kezdtem dolgozni, ismertem az alapitalokat és az alapkoktélokat. Kollégámtól, Vitáris Róberttől tanultam az átlagostól eltérő ízek kombinálásának alapjait. Tudása úgy hatott rám, hogy magam is elkezdtem érdeklődni az ízek és a kémiai folyamatok iránt, ezért elkezdtem szakmai oldalakat, könyveket olvasni, tréningekre, bemutatókra járni, valamint igyekeztem ismertséget kötni a hazai „koktélszakma” nagyjaival illetve az áltagnál magasabb szintű munkát végző bártenderekkel. Nagy hatással volt rám a régi vendéglátós generáció, akik igazán alázattal foglalkoztak a vendégekkel, hogy azok maximálisan elégedettek legyenek és ne csak egy italt, hanem egy élményt is kapjanak egy-egy este folyamán. Ez az, amire én is törekszem, hogy a nálam fogyasztó embereknek maradandó és meghatározó élmény legyen az általam készített ital.

 

Hogy lettél a Hendrick’s Brand Ambassadorja?

A Warm Up-ban kerültem először kapcsolatba a Hendrick’s ginnel. A Hendrick’s volt az oka, hogy komolyabban elkezdtem foglalkozni a ginekkel, a gin történelmével, az előállítás folyamatával. Minél több gint megkóstoltam, annál egyértelműbbé vált, hogy a Hendrick’s ízvilága áll hozzám a legközelebb. Ezek után bárhol jártam, azt tapasztaltam, hogy a gin választék általában elég szerény, Hendrick’s-et pedig alig pár helyen lehet csak fogyasztani. Sokat beszélgettem különböző bárok személyzetével, üzletvezetőkkel és felkeltettem az érdeklődésüket a Hendrick’s iránt. Igény lett az ebből készülő gin tonic helyes elkészítési módjának megismerésére, ezért felkértek tréningek tartására. Ekkor vettem fel a kapcsolatot a Roust Hungary-vel, akiknek jeleztem, hogy ezek a helyek szeretnének plakátokat kirakni a Hendrick’s-ről. Elindult az együttműködésünk, melynek eredménye az lett, hogy kialakították a Hendrick’s Brand Ambassador pozíciót, melynek betöltésére engem kértek fel, amit természetesen örömmel elvállaltam.

 

Mi a véleményed a Hendrick’s-ről, miért ajánlod?

A világ egyik legjobb gin-je! Nemcsak a termék minősége, de a márka is lehengerlő, lenyűgöz, amit felépítettek és ahogy felépítették pár év alatt. Rengeteg energiát fordítanak marketingre, gyönyörű eszközöket raknak a termék mellé. Fantasztikus, hogy egy egész arculatot, egy egész brand-et felhúztak egyetlen italra. Fogyasztásra azért ajánlom, mert a Hendrick’s egyedülálló íz élményt jelent az uborka és a rózsa miatt. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Hendrick’s Gin-ből készülő gin tonic rendkívül exkluzív ital nem csak az íze, hanem a látványa miatt is, ezért azt gondolom, hogy ez a gin egyetlen komolyabb bár polcáról sem hiányozhat.

 

Milyen jövőbeli céljaid vannak?

Szeretném, hogy a Hendrick’s Gin minél népszerűbb legyen itthon, a lehető legtöbb emberhez eljusson. Ennek elérésében a Roust Hungary-tól megkapok minden támogatást. Szeretnék tovább fejlődni, tovább tanulni az italokról, a kialakulásukról, a történelmükről. A Warm Up-ban minden adott egy-egy új ötlet teszteléséhez, valamint az új illatok, ízek és textúrák felfedezéséhez. Idén nősülök, leendő feleségem rengeteget támogat a szakmai céljaim elérésében, ezért ha terveim megvalósulnak és sikerül elhozni Magyarországra a Hendrick’s Gin Balloon-t, akkor vele szeretnék felszállni és egy gin tonic-ot elfogyasztani 150 méter magasban.

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14