Június havi italajánlónk

BOLS LIKŐR

A régi időkben a szerzetesek pálinkából, fűszerekből, füvekből, gyümölcsökből és mindenféle "titokzatos" alkotórészből újabb és újabb likőrváltozatokat komponáltak...

1575-ben Lucas Bols megalapította Amszterdam külvárosában szeszgyártó üzemét. Ezzel egy időben született a holland likőr. Lucas Bols likőrfőző mester - tartván attól, hogy lepárló üstjei tüzet okozhatnak - a városfalon kívül készítette likőrkeverékeit és az amszterdamiak szívesen sétáltak ki hozzá, hogy kipróbálják fűszeres italait. A likőrgyártáshoz a világ különböző, egzotikus tájairól szerezték be a fűszernövényeket és a gyümölcsöket. Az alapanyagok beszerzésében különösen nagy szerepet játszott az akkoriban igencsak forgalmas hajó kereskedelem és a felfedező utak. Újabb és újabb italokkal csalogatta oda a derék polgártársakat és bemutatta nekik köményes, ánizsos, narancsos, keserűnarancsos kompozícióit, melyeket Curacaoról, a Holland Antillák egyik szigetéről hozott hajókon. A látogatók közül jó néhányan vittek haza egy-egy cserépkorsó Bols likőrt, hogy otthon se kelljen lemondani a pompás italról.

A Bols likőrt még ma is a 200 éves rézüstökben desztillálják.

A likőrgyártásban világviszonylatban is meghatározó név lett a Bols. Saját gyártásban 30 féle különböző likőr készül. 1997-ben a gyárat áthelyezték Zoetermeerbe. A gyártás mind a mai napig itt folyik és az idelátogatók számára egy kis múzeum is nyitva áll, ahol megtekinthetik az érdeklődők a Bols likőrök útját 1975-től napjainkig. 


A Bols likőrök valódi aromából nyert ízesítéseik rendkívül sokfajták és szín valamint íz tekintetében is egyedülállóak. Egy profi mixernek mindig szüksége van új termékekre, új ízekre erőteljes és tiszta színekkel! Ez az, amiben a Bols mindig is igyekezett élen járni. A több mint 20 féle termék egységes arculatával családot alkot.

 

A Bols Európa legősibb vállalatai közé tartozik: 1575-ben alapították. A multinacionális cég fő profilja a szeszes italok gyártása, illetve forgalmazása. Legismertebb termékei a likőrök. A Bols Amsterdam, mely mára már gyűjtőnévvé vált, a Bols termékeit fogja össze, és egyben utal az italok eredetére: Amszterdamra, ahonnan egykor minden indult és melyre a mai napig büszkén emlékezik a cég.

Előnyök:

- Könnyített üveg: a használata kevésbé terheli meg a csuklót, folyamatosabb, gyorsabb munkát tesz lehetővé.

- Törésállóbb üveg: egyszerű flair elemek könnyedén kivitelezhetők.

- Csúszásgátló bordázat: csökkenti a kézből való kicsúszás veszélyét, szabadabb üveghasználatot biztosít.

- UV reagens ízmegjelölés az üveg nyakán az ízek megkülönböztetése könnyebbé vált és látványos megjelenése van a bárban.

- Standard kiöntőt lehet vele használni.

- "Bols Amsterdam 1575" megjelölés: egy védjegy, amely a Bols termékein szerepel és garancia az 1575-től szerzett tapasztalatra és ebből származó minőségre.

 

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14