Evelin ezt írta a Barista képzésünkről

Azért szerettem a Bols Mixer Akadémiára járni, mert itt átfogóan megtanulhattunk mindent a különböző kávékészítésekről.  Mindig is emlékezni fogok arra, amikor kérdeztem az oktatómat, hogy számára milyen egy szép cappucino és ő azt felelte, hogy pont olyan, mint az enyém.  Ami a másik legfontosabb dolog számomra, az az, hogy az oktatás színvonalas volt. A barista tanfolyam alatt végig jól éreztem magam a családias légkör miatt. Az oktatónk, Elek Csilla nagyon barátságos, türelmes  és készséges volt. Tetszett, hogy többféle különleges kávéfajtát készíthettünk el. Nagyon izgalmas volt számomra, hogy megismerhettük a kávé útját, a különböző pörkölési technikákat, emellett sok-sok kávét kóstolhattunk meg. A tanfolyam elvégzése után ezért tartottam fontosnak, hogy a Latte art tanfolyamon is részt vegyek.

 

Ádám a következőket írta Barista képzésünkről:

Az összes óra emlékezetes volt számomra. Minden órán történt valami, amire később is emlékezni fogok. Szuper volt, hogy a barista tanfolyamra nem kellett sokat utaznom, mert közel volt a lakóhelyemhez, számomra ez nagyon fontos. Ezen felül jó hangulatban teltek az órák. Az összes kávéfajta elkészítését könnyen megtanulhattuk, a tejhabosítás is érdekes volt. Hatalmas sikerélmény volt, amikor végre sikerült az első tökéletes tejhab, ezért is örülök, hogy beiratkoztam a Bols Mixer Akadémiára. Örültem a sok új információnak, amit az oktatótól, Csillától kaptunk. Elmondhatom, hogy az órák során nem csak fejlődtem a kávékészítésben, hanem ki is tudtam kapcsolódni a tanfolyam alatt. A barista tanfolyamnak hála mára már állást is kaptam egy frekventált helyen lévő kávézóba.

Zsanett és a Mixer tanfolyam

Ami számomra a legkedvesebb volt az a családias hangulat, így igazán játszva tanulhattunk végig. Mindegyik órának megvolt a maga varázsa, hangulatos volt az itt töltött időm. Nagyon jól éreztem magam a mixer tanfolyam alatt. Az iskola teljesen felszerelt, mindennel elégedett voltam. Jó, hogy több koktélt is megismerhettünk… színvonalas volt az oktatás. Dedi pedig csúcsfej volt, mindig is emlékezni fogok rá! J

Erik ezt írta a Mixer tanfolyamról:

Számomra a mixer tanfolyam alatt töltött idő? Egyszóval TÖKÉLETES! Nagyszerű volt az oktatás, a légkör családias és vidám volt. A helyszín is tökéletes volt, mivel egy igazi bárban érezhettem magam. Fantasztikusan éreztem magam az órák alatt. Egyáltalán nem hasonlítottak a szokványos (unalmas) iskolai órákhoz. Sosem fogom elfelejteni, amikor először kóstoltam, illetve készítettem el a Flaming lamborghinit. A mixer tanfolyam elvégzése után elkezdhettem dolgozni ebben a szakmában, ezáltal a hobbym a munkámmá vált. Ajánlani tudom mindenkinek a Bols Mixer Akadémiát. Már el is döntöttem, hogy a következő az American Bartending és a Flair tanfolyam lesz.

Hallgatónk a Barista óráról és oktatónkról, Enciről

Miután eldöntöttem, hogy kitanulom ezt a kávés szakmát (ami legalább annyira összetett és szép,mint a borászat) elkezdtem keresgélni ,hogy kitől kéne ezt megtanulnom. Egy alkalommal, amikor Pesten sétáltam megláttam egy kirakatot a Tátra utcán, ahol kávék voltak és benn szétszedett kávégépek. Gondoltam érdeklődök. A hölgy, aki reszketve, cigivel és sörrel a kezében telefonált adott egy névjegyet és azt mondta két hét múlva hívj fel és segítek neked! Közben elmondta, hogy most Melbourne-be készül, azért ideges. Gondoltam oké elég sajátos félelem! :)))) Közben míg beszélgettünk rápillantottam a kártyára amit adott....
Kántor Enikő Magyar Barista Bajnok 2013. Ekkor tudtam, hogy hol szeretném elvégezni a barista tanfolyamot.
Közben kiderül Melbourne-ben a Barista Világbajnokság lesz és Ő azért reszket, mert éppen gyakorol és enyhe koffeinmérgezése van.( erre amúgy jó ellenszer a banán vagy a sör).
Mi volna ez, ha nem isteni gondviselés. Ekkor gondoltam úgy, hogy az égiek is azt akarják próbáljam meg.
Így kerültem a Kávé Akadémiára (Bp. Erkel utca 13.) Ahol Enci tavaly nyáron nagy türelemmel okított és természetesn itt végeztem el a barista tanfolyamot. A tanulás egészen kis csoportokban folyik. Miután unalomig megmutatott valamit több százszor és még mindig úgy érzem egy moslékot készítettem Enci megölel és azt mondja,hogy "Menni fog, és Anya szeret!" nekem aki dupla idős vagyok, mint Ő. :))))
Végül is nyáron bizonyítványt is kaptam tanult BARISTA LETTEM :) és azóta is igyekszem fejleszteni magam . Szívügyem, hogy mi vidékiek is tudjunk kipróbálni és tapasztani új és különleges dolgokat.
Szóval a fejlődés folyamatos, most is Encihez járok latte art tanfolyamra, hogy ne csak jó, de szép és esztétikus tejhabos kávéitalokat tudjak majd készíteni! Sajnos igazán megtanulni élesben fogom, amikor Nektek készítem!
Megkérdezték tőlem és akkor most kávét fogsz készíteni? - IGEN!!! :) Enikő "előző életében" fuvolaművész volt, mégis a kávét választotta. Szóval van ebben a kávéban valami, nem? :)))) Egyszóval életem legjobb döntése volt, hogy beiratkoztam a Bols Mixer Akadémiára a barista tanfolyamra.

Sándor és az állásinterjú

Sziasztok!

Kb 1-1,5 éve végeztem mixertanfolyam ot nálatok. Azóta több ismert szórakozóhely bárpultjába álltam már mint pl. : morrison's liget, minyon bár, és mindenhol örömmel fogadták, hogy tőletek van a papírom . De ma egy egészen furcsa dolog történt velem, voltam egy állás interjún és mondtam, hogy a Bols Mixer Akadémián végeztem, erre a munka adók egymásra néztek és mondták, hogy hála Istennek végre egy jól képzett mixer! Nem gondoltam hogy ennyit számít, hogy honnan van a papír. :D Szóval csak így tovább :) Tervezem még nálatok elvégezni a barista tanfolyam-ot és a pincér tanfolyamot is a későbbiekben.
Sándor
U.i.: Természetesen meg kaptam az állást :)

Gábor (Fat Mo\'s Music Club)

Sziasztok!
Pár éve csöppentem bele a vendéglátásba. Elkezdtem tanulni a BGF Vendéglátói szakán amin érdekes dolgokat lehet tanulni és elvégeztem 5 tanfolyamot a Bols Mixer Akadémián is, kezdtem a mixer tanfolyammal, majd jött a barista tanfolyam, utána a haladó mixertanfolyam, a pultos tanfolyam és igy tovább.
Nos diploma ide vagy oda én a fősulit befejeztem és jelenleg a Fat Mo's Music club pultfőnöke vagyok, 23 évesen és mind azt amit használok tudást jó részt a Bols Mixer Akadémia óráin tanultam és tapasztaltam, így ajánlom másoknak is az iskola tanfolyamjait, sőt még magam is biztosan részt veszek még néhányon."

Bence (London)

Szia Dedi ! :-)
Csak megszerettem volna köszönni,hogy segítettél okitottál tanítottal abban a pár hónapban amíg hozzád jártam mixertanfolyamra. kiköltöztem Londonba és egy elég jó nevű helyen leszek jövőhéttől, jól sikerült az interjú is és felvettek.
Úgy gondolom, nélküled ez nem jöhetett volna létre és tartoztam ennyivel hogy megköszönjem. Bármikor szívesen látlak/látunk ha erre visz majd az utad csak írj előtte, hogy rendesen fel tudjunk rá készülni :-) szóval még 1szer köszönöm, köszönök mindent.

Üdv: Bence

Hallgatónk köszönete

Mint minden jó dolog, így is ez is hamar véget ért. Nincs amit ehhez foghatóan jobban kedveltem volna, és amiről bátran ki tudom jelenteni, hogy életem legjobb befektetése. Minden egyes percét élveztem a mixertanfolyamnak, mind emellett hatalmas pluszt adott az életemhez az ott tanultak, amit soha nem fogok elfelejteni és egy nagyszerű vizsgával zárhattam le. Teljesen megérte azok az 50 órás fent létek, hogy Tőlük tanulhattam. Imádtam az american bartending tanfolyamot és a flair tanfolyamot is.Ezúton is külön köszönet Nekik! 

Márton Enikő

Újabb sikersztori!
Márton Enikő, aki nemrégiben végzete el a mixertanfolyamunkat, máris költözik Lanzarote szigetére, ugyanis itt kapott munkát!
Ezúton is gratulálunk neki!

 

István

István az alábbi levélben számolt be Dezsőnek arról, hogyan változott meg az élete a mixertanfolyamunk elvégzése után:
Kedves Dezső!
Alig egy hónapja végeztem expressz mixertanfolyam keretein belül bártenderként...talán emlékszel rám:) úgy volt, hogy egy Tiki bárba megyek dolgozni- (fel is vettek egyből, de kaptam egy ajánlatot két szállodától is, ahová elküldtem az Önéletrajzom).
Kérted,hogy adjunk hírt magunkról, ha tudunk. Én most megteszem: ezen a héten kedden költöztem ki Oxfordba, pontosabban mellé Abingdonba. A mai napon egy heteken belül nyíló szállodának voltam a meghallgatásán egy rövid interjún, ahol a kérdésemre ,mikor értesítenek, hogy felvételt nyertem e, azt a választ kaptam, hogy ők kérnek,hogy válaszoljak még ma, hogy elvállalom e az állást,sőt, kérték,hogy segítsek a koktél lap, itallap elkészítésében is. A bizonyítványom is mutattam, és kifejezetten elnyerte tetszésüket,hisz elmondásuk szerint kevesen rendelkeznek megfelelő képesítéssel a pozíciókra itt angliában. Igyekszem 101%-ban megfelelni a feladatnak és bizonyítani milyen minőségi oktatást és mennyi tudást kaptam a Bols Mixer Akadémiától és tőled.
Üdvözlettel:
István"

Palkó Szilvia és a Koktélbusz

Akkor kezdtem el érdeklődni a koktélok keverése iránt, amikor az egyetemet elkezdtem, de csak évekkel később, 2012-ben jutottam el a tanfolyamra. Nem igazán tudtam, mégis melyik mixersuliba menjek, sorra olvastam mindenféle fórumot, véleményeket, a sulik honlapját... Aztán eszembe jutott, hogy egy gimis évfolyamtársam tanult ott, így megkerestem. Ő szerette a sulit, de szimplán csak érdeklődésből végezte el. Tehát latolgattam és maradt a Bols így itt végeztem el a mixertanfolyamot.
Június 18-án hétfőn bementem a suliba érdeklődni. Mindenáron még nyáron akartam elvégezni a mixertanfolyamot. De az egyik már folyamatában volt, ami meg a napokban indult, az expressz mixertanfolyam volt. Arra viszont nem akartam menni. Mikor beszélgettem az egyik lánnyal (talán Reni volt ott akkor) a tanfolyamokról, Dedi is épp az asztalnál ült - gondolom, bizonyítványokat írt.:) és beleszólt a beszélgetésünkbe, hogy nála még akad egy hely számomra, ha minden órán részt veszek ezután mert max. hármat lehet hiányozni és a 3 elmélet már lement, épp a gyakorlat kezdődik,illetve áttanulmányozom a könyvet, hogy tisztában legyek többé kevésbé az italokkal. Nos kaptam az alkalmon, beiratkoztam késve a mixertanfolyamra és csütörtökön (jún. 21.) kezdtem a tanfolyamot. Nagyon élveztem! Dedi haláli fazon, nagyon jó hangulatú órákat tartott, a csoporttársakkal is jól kijöttem! Tulajdonképpen az egyik legjobb - sőt, megkockáztatom, hogy a legjobb , legbulisabb nyaram volt, amiben nagyrészt közrejátszott a mixertanfolyam is!
A mixertanfolyamot követően azonban lehetőségem sem volt elhelyezkednem a szakmában, mert hazaköltöztem, nappali tagozaton kezdtem sulit és nem fért bele a munka. Viszont szerettem volna legalább nyáron kiélni a koktélkeverős szenvedélyemet, így Július elején küldtem el az ominózus balatonföldvári álláshirdetésre a jelentkezésemet és pár napon belül már hívott is a tulaj, hogy aktuális-e még a keresésem, mert ő szívesen dolgozna velem. Szintén alig telt el pár nap és már Balatonföldváron voltam, a kis koktélautónál. Ez egy kisbusz, ami egy minibárrá van alakítva. Van benne egy pult, amin a jég, az italok etc. van, mögöttem is polc tele italokkal, mellettem jobb és bal oldalon a hűtők, fejem felett a tévé, ahol mindig ment vagy zene vagy kisfilm (én személy szerint jobban preferáltam a mixer- és flair versenyes videókat!). Pici, de nagyszerű ötlet szerintem a hely! Voltak ott visszajáró vendégeim is, sok külföldi is. Nagyon fárasztó volt, de megérte! Egyrészt egy nyári buli volt, másrészt szerintem ennyi és ilyen intenzív élményt és tapasztalatot nem sok helyen lehet szerezni másfél hónap alatt, mint én itt szereztem! Szeptemberrel pedig nekem kezdődött ismét a suli, de hétvégente dolgozom itthon egy klubban, ahol azért becsúszik 1-1 Sex on the Beach, Cuba Libre, Margarita vagy épp Long Island Ice Tea. ...:)
Nagyon szeretem ezt a szakmát, mert imádok kombinálni és kreatívkodni az italokkal, hogy újabb és újabb ízeket csalogassak ki belőlük.:))"

További részletek a Facebook-on!
Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14