A Diétás szakács OKJ 3581103 számú képzés az E-001477/2016/A002 engedély számon a Vendéglátó Akadémia Kft. szervezésében valósul meg!

Időtartam:  9 hét
Intenzitás:   Heti 1 alkalom egész nap
Tanfolyam díja:                 120 000 Ft   (részletfizetést biztosítunk!)
Vizsgadíj: 40 000 Ft
Képzési helyek:  Budapest
Telefonszám: +36304840744
E-mail cím: info@vendeglatoakademia.hu

 

 

JELENTKEZEM

 

Szakképesítés leírása és a belépési feltételek

A diétás szakács a közétkeztetés területén, ide értve a fekvőbeteg ellátást biztosító egészségügyi a nevelési-oktatási, a szociális alapszolgáltatásokat és szakosított ellátást végző, illetve gyermekjóléti alap és szakellátást biztosító intézményeket, a turizmus és a vendéglátás (gyógyszállók, wellness és fitnesz szolgáltatások),valamint a speciális igényű táplálás területén (pl. sporttáplálkozás) a diétás által összeállított étrendet készíti el.

Képzésmegkezdésének feltételei:

Iskolai előképzettség: nincs
Szakmai előképzettség: 34 811 04 Szakács
Előírt gyakorlat: a szakács szakma munkaterületén a szakirányú képesítést megszerzését követően végzett 2 év
Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek

Tematika

  1. 11517-14 Táplálkozási alapismeretek
  2. 11516-14 Diétás ételkészítés

Vizsga

A tanfolyam végén szakmai vizsgát kell tenni. Sikeres vizsga esetén OKJ bizonyítványt szerezhetsz, a bizonyítvány kiegészítesékent Europass bizonyítvány igényelhető 3 idegen nyelven (angol, német, francia)

Ha elvégzed a tanfolyamot…

A szakképeítéssel képes leszel az egészséges táplálkozás és a diétás előírások ismeretében minden ellátott és szolgáltatást igénybevevő egészségi állapotának megfelelő ételek elkészítésére és tálalására, az egészségmegőrző életmód és a diétát igénylő állapotok ismeretében alkalmazni a különböző korcsoportok energia- és tápanyagszükségletére, valamint az ételkészítés során felhasznált alapanyagok tápanyagértékére diétába illeszthetőségére vonatkozó ismereteit, az egészséges táplálkozáshoz és a diétás ételek szakszerű elkészítéséhez kapcsolódó konyhatechnológiai eljárásokat, élelmiszer-alapanyag és készétel tárolási-szállítási követelményeket alkalmazni, különböző korcsoportoknak, különleges táplálkozási igényűeknek minden, szakorvos által igazolt diétás étkezést igénylő személy számára az állapotának megfelelő , dietetikus által tervezett diétás ételeket készíteni.

 

 

JELENTKEZEM

 

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14