Fogadós OKJ 3481106

A Fogadós OKJ 3481106 számú képzés a Vendéglátó Akadémia szervezésébenvalósul meg!

Időtartam:  9 hónap
Intenzitás:   Heti 1 alkalom
Tanfolyam díja:                 170 000 Ft   (részletfizetést biztosítunk!)
Vizsgadíj: 50 000 Ft
Képzési helyek:  Budapest
Telefonszám: +36301866345
E-mail cím: info@vendeglatoakademia.hu

 

 

JELENTKEZEM

 

Szakképesítés leírása és a belépési feltételek

A fogadós legfontosabb feladata, a turizmusban résztvevő hazai- és külföldről érkező vendégek, fogadókban történő szakszerű kiszolgálása, ellátása: a vendéglátóegységhez fűződő szervezési, gazdálkodási, üzletviteli és marketing alapok ellátása, a vendégek fogadása, kiszolgálása, a fogadó konyhájához és étterméhez fűződő alapvető vendéglátóipari tevékenységek-, továbbá a vendégek programjainak szervezéséhez és lebonyolításához fűződő segítő tevékenységek ellátása.

A képzés megkezdésének feltételei:

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükséges

Tematika

  1. 10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem

  2.  11793-16 Fogadós szakmai tevékenységei

  3.  10049-12 Konyhai kisegítés

  4.  10048-12 Ételkészítés alapjai

  5.  10045-12 Gazdálkodás

  6.  11794-16 Fogadós napi tevékenységei

  7.  11497-12 Foglalkoztatás I.

  8.  11499-12 Foglalkoztatás II.

  9.  11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

Vizsga

A tanfolyam végén szakmai vizsgát kell tenni. Sikeres vizsga esetén OKJ bizonyítványt szerezhetsz, a bizonyítvány kiegészítéseként Europass bizonyítvány igényelhető 3 idegen nyelven (angol, német, francia).

Ha elvégzed a tanfolyamot…

A szakképesítéssel képes leszel

  • a vendégek fogadására, és az alapvető recepcióhoz fűződő tevékenységek ellátására
  • a vendégek szakszerű kiszolgálására az éttermi egységben, illetve a szobákban egyaránt
  • egyszerűbb konyhai feladatok, előkészítések, reggelik büfébekészítések szakszerű ellátására
  • az élelmiszerbiztonság és a fogyasztóvédelem támasztotta követelmények ellátására
  • a vendéglátóegység biztonságos működtetésére
  • az üzlet arculatának és működésének megtervezésére
  • a gazdaságos működés megtervezésére, és a gazdaságos üzemelés működtetésére
  • a vendéglátóüzletekkel szemben támasztott higiéniai követelmények betartására
  • a HACCP rendszer működtetésére
  • alapvető marketing feladatok ellátására
  • az alkalmazottak kiválasztására, és a humánerőforrás gazdaságos felhasználásának megtervezésére
  • a hazai legjellemzőbb turisztikai attrakciók bemutatására
  • a programok szervezésével és lebonyolításával összefüggő legfontosabb ismeretek felhasználására

 

 

JELENTKEZEM

 

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14