Pincér OKJ 3481103

A Pincér OKJ 3481103 számú képzés az E-001477/2016/A001 engedély számon a Vendéglátó Akadémia szervezésébenvalósul meg!

Időtartam:  7 hónap
Intenzitás:   Heti 1 alkalom
Tanfolyam díja:                 140 000 Ft   (részletfizetést biztosítunk!)
Vizsgadíj: 40 000 Ft
Képzési helyek:  Budapest
Telefonszám: +36301866345
E-mail cím: info@vendeglatoakademia.hu

 

 

JELENTKEZEM

 

Szakképesítés leírása és a belépési feltételek

A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.

A képzés megkezdésének feltételei:

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség

Tematika

  1. 11518-16 Élelmiszerismeret
  2. 11561-16 Gazdálkodási ismeretek
  3. 11523-16 Pincér szakmai idegen nyelv
  4. 11524-16 Felszolgálás alapjai
  5. 11525-16 Felszolgáló szakmai ismeretek 
  6. 11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
  7. 11497-12 Foglalkoztatás I.
  8. 11499-12 Foglalkoztatás II.

Vizsga

A tanfolyam végén szakmai vizsgát kell tenni. Sikeres vizsga esetén OKJ bizonyítványt szerezhetsz, a bizonyítvány kiegészítesékent Europass bizonyítvány igényelhető 3 idegen nyelven (angol, német, francia)

Ha elvégzed a tanfolyamot…

A szakképesítéssel képes leszel az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket elvégezni

  • az árukészlet alakulását figyelemmel kísérni, részt venni az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, előírásoknak megfelelő tárolásában és dokumentálásában
  • munkaterületét és a vendégteret nyitásra előkészíteni
  • felszolgálni, fogadni a vendéget, leültetni a protokoll-előírások szerint, ismertetni a választékot, ételeket és italokat ajánlani, a rendelést felvenni
  • a felszolgáláshoz szükséges eszközöket előkészíteni, a vendégek által választott ételeket és italokat szakszerűen felszolgálni
  • megszervezni a saját munkáját
  • a felszolgálandó ételek és italok minőségét, mennyiségét, hőmérsékletét, összetételét, az allergizáló anyagokat figyelemmel kísérni
  • számlákat készíteni
  • átvenni a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet kezelni, zárás után a vendégek távozását ellenőrizni, elszámolást készíteni
  • HAACP dokumentációkat kitölteni
  • idegen nyelven rendelést felvenni
  • környezetvédelmi előírásokat alkalmazni

 

 

JELENTKEZEM

 

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14