Pincér OKJ 3481103

A Pincér OKJ 3481103 számú képzés az E-001477/2016/A001 engedély számon a Vendéglátó Akadémia szervezésébenvalósul meg!

Időtartam:  7 hónap
Intenzitás:   Heti 2x8 óra
Tanfolyam díja:                 140 000 Ft   (részletfizetést biztosítunk!)
Vizsgadíj: 40 000 Ft
Képzési helyek: 

Budapest

     

 

Telefonszám: +36301866345
E-mail cím: info@vendeglatoakademia.hu

 JELENTKEZEM

Szakképesítés leírása és a belépési feltételek

A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.

A képzés megkezdésének feltételei:

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség

Tematika

  1. 10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem
  2. 10045-12 Gazdálkodás
  3. 10046-12 Szakmai idegen nyelv
  4. 10047-12 Felszolgálás alapjai
  5. 10074-12 Felszolgálás
  6. 11497-12 Foglalkoztatás I.
  7. 11499-12 Foglalkoztatás II.
  8. 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

Vizsga

A tanfolyam végén szakmai vizsgát kell tenni. Sikeres vizsga esetén OKJ bizonyítványt szerezhetsz, a bizonyítvány kiegészítesékent Europass bizonyítvány igényelhető 2 idegen nyelven (angol, német)

Ha elvégzed a tanfolyamot…

A szakképesítéssel képes leszel az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket elvégezni
– az árukészlet alakulását figyelemmel kísérni, részt venni az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, előírásoknak megfelelő tárolásában és dokumentálásában
– munkaterületét és a vendégteret nyitásra előkészíteni
– felszolgálni, fogadni a vendéget, leültetetni a protokoll-előírások szerint, ismertetni a választékot, ételeket és italokat ajánlani, a rendelést felvenni
– a felszolgáláshoz szükséges eszközöket előkészíteni, a vendégek által választott ételeket és italokat szakszerűen felszolgálni
– megszervezni a saját munkáját, a felszolgálandó étel és ital minőségét, mennyiségét és hőmérsékletét figyelemmel kísérni
– számlákat készíteni
– átvenni a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet kezelni, zárás után a vendégek távozását ellenőrizni, elszámolást készíteni
– HAACP dokumentációkat kitölteni
– idegen nyelven rendelést felvenni
– környezetvédelmi előírásokat alkalmazni

JELENTKEZEM

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14