Szakács OKJ 3481104

A Szakács OKJ 3481104 számú képzés az E-001477/2016/A004 engedély számon a Vendéglátó Akadémia Kft. szervezésében valósul meg!

Időtartam:  9 hónap
Intenzitás:   Heti 1 alkalom egész nap
Tanfolyam díja:                 220 000 Ft   (részletfizetést biztosítunk!)
Vizsgadíj: 40 000 Ft
Képzési helyek: 

Budapest

   
Telefonszám: +36301866345
E-mail cím: info@vendeglatoakademia.hu

JELENTKEZEM

Szakképesítés leírása és a belépési feltételek

A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben, háztartásokban.

Képzés megkezdésének feltételei:

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek

Tematika

  1. 10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem
  2. 10045-12 Gazdálkodás
  3. 10046-12 Szakmai idegen nyelv
  4. 10048-12 Ételkészítés alapjai
  5. 10049-12 Konyhai kisegítés
  6. 10075-12 Ételkészítés
  7. 11497-12 Foglalkoztatás I.
  8. 11499-12 Foglalkoztatás II.
  9. 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

Vizsga

A tanfolyam végén szakmai vizsgát kell tenni. Sikeres vizsga esetén OKJ bizonyítványt szerezhetsz, a bizonyítvány kiegészítesékent Europass bizonyítvány igényelhető 2 idegen nyelven (angol, német)

Ha elvégzed a tanfolyamot…

A szakképesítéssel képes leszel étlapot, menüt, napi ajánlatot, étrendet összeállítani
– az ételekhez a nyersanyagok fajtáját, mennyiségét meghatározni
– felmérni a meglévő készletek mennyiségét
– rendelést összeállítani, árut rendelni, átvenni
– előkészíteni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket
– nyersanyagokat előkészíteni
– különféle ételeket készíteni
– az elkészített ételeket melegen tartani, tálalni, díszíteni
– különleges ételkészítési technikákat alkalmazni
– a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
– nagykonyhai berendezéseket üzemeltetni
– technológiai műveletek idegen nyelvű leírásait megérteni, felhasználni

JELENTKEZEM

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14