Szakács OKJ 3481104

A Szakács OKJ 3481104 számú képzés az E-001477/2016/A004 engedély számon a Vendéglátó Akadémia Kft. szervezésében valósul meg!

Időtartam:  9 hónap
Intenzitás:   Heti 1 alkalom egész nap
Tanfolyam díja:                 220 000 Ft   (részletfizetést biztosítunk!)
Vizsgadíj: 40 000 Ft
Képzési helyek:  Budapest
Telefonszám: +36301866345
E-mail cím: info@vendeglatoakademia.hu

 

 

JELENTKEZEM

 

Szakképesítés leírása és a belépési feltételek

A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben, háztartásokban.

Képzés megkezdésének feltételei:

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek

Tematika

11518-16 Élelmiszerismeret
11561-16 Gazdálkodási ismeretek
12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv
12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai
12095-16 Ételkészítési ismeretek
11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
11497-12 Foglalkoztatás I.
11499-12 Foglalkoztatás II.

Vizsga

A tanfolyam végén szakmai vizsgát kell tenni. Sikeres vizsga esetén OKJ bizonyítványt szerezhetsz, a bizonyítvány kiegészítesékent Europass bizonyítvány igényelhető 3 idegen nyelven (angol, német, francia)

Ha elvégzed a tanfolyamot…

A szakképesítéssel képes leszel étlapot, menüt, napi ajánlatot, étrendet összeállítani:

  • az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét meghatározni
  • felmérni a meglévő készletek mennyiségét
  • árut átvenni
  • előkészíteni és rendeltetésszerűen használni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat
  • nyersanyagokat előkészíteni
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazni
  • különféle ételeket készíteni
  • az elkészített ételeket melegen illetve hidegen tartani,
  • a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével az ételeket megtálalni, díszíteni
  • a maradványokat kezelni
  • a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
  • feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végezni
  • technológiai műveletek leírásait idegen nyelven megérteni, felhasználni

 

 

JELENTKEZEM

 

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14