Vendéglátó eladó OKJ 3481105

A Vendéglátó eladó OKJ 3481105 számú képzés az E-001477/2016/A003 engedély számon a Vendéglátó Akadémia Kft. szervezésében valósul meg!

Időtartam:  10 hét
Intenzitás:   Heti 1 alkalom egész nap
Tanfolyam díja:                 120 000 Ft   (részletfizetést biztosítunk!)
Vizsgadíj: 50 000 Ft
Képzési helyek: 

Budapest


 

 
Telefonszám: +36301866345
E-mail cím: info@vendeglatoakademia.hu

JELENTKEZEM

Szakképesítés leírása és a belépési feltételek

A vendéglátó eladó a cukrászdák, kávézók, eszpresszók, ételbárok, bárok, gyors-étkezőhelyek, hidegbüfék, büfék, falatozók szakembere. Reggeli- és uzsonnaételeket, gyorsételeket, hidegkonyhai készítményeket, salátákat készít és értékesít helyben és elvitelre.Feladata továbbá az értékesítő munkák szakszerű ellátása, vitrineket, kínáló polc és pultrendszereket rendez, kávét és teát főz, alkoholmentes és alkoholos italokat készít. Cukrászkészítmények, fagylaltok befejező műveleteit végzi, pultkiszolgálást és felszolgálást végez.

Képzés megkezdésének feltételei:

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek

Tematika:

11518-16 Élelmiszerismeret
11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
11520-16 Vendéglátó kereskedelem

Vizsga

A tanfolyam végén szakmai vizsgát kell tenni. Sikeres vizsga esetén OKJ bizonyítványt szerezhetsz, a bizonyítvány kiegészítesékent Europass bizonyítvány igényelhető 2 idegen nyelven (angol, német)

Ha elvégzed a tanfolyamot…

A szakképesítéssel képes leszel felmérni az üzletben megjelenő keresletet és kínálatot, figyelemmel kísérni az árukészletet

  • összeállítani az üzlet választékát
  • anyaghányadot, kalkulációt, árlapot készíteni, kiszámítani az ételek tápanyag- és energiatartalmát
  • reggeli és uzsonnaételeket, gyorsételeket, hidegkonyhai készítményeket, salátákat készíteni, adagolni, tálalni helyben fogyasztásra vagy elvitelre
  • szakszerűen kezelni a sütő-főző berendezéseket és az értékesítés gépeit
  • betartani a higiéniai előírásokat, az élelmiszerbiztonsági, munkavédelmi, tűzrendészeti, és környezetvédelmi szabályokat a termelő és értékesítő munkája alatt
  • büfé és gyorséttermi, valamint cukrászdai, kávéházi pultkiszolgálást és felszolgálást végezni
  • nyugtát, számlát készíteni, fizettetni
  • elszámolni a napi bevétellel, standolni
  • beüzemelni, és üzemen kívül helyezni a gépeket
  • elvégezni az üzlet nyitási, és zárási teendőit
  • cukrászati készítmények befejező műveleteit végezni, feltölteni a hűtővitrineket
  • fagylaltot fagyasztani, feltölteni a fagyi pultot, vezetni a nyilvántartásait
  • betartani a fogyasztóvédelmi előírásokat
  • idegen nyelven kommunikálni a munkatársaival és a vendégekkel

JELENTKEZEM

Újrapróbálom!
Jelentkezz most!
További információ: 06-30/677-05-14